İşte bu yaz İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği ülkeler…

2023'te İngilizler En Çok Hangi Ülkelere Seyahat Etti?

Last Updated on 14 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi (UK CAA) 2022 yaz sezonunda İngilizlerin en çok uçtuğu, popüler tatil destinasyonlarını açıkladı.             İşte bu yaz İngiliz

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi’nin verilerine göre, Avrupa destinasyonları İngiliz turistler için popüler yaz tatili noktaları olmaya devam etti.

Temmuz ve Eylül ayları arasında, 13 milyondan fazla İngiliz yolcu İspanya’ya uçtu. Bu rakam pandemi öncesindeki rakamların %86’sına tekabül ediyor.

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 4.6 milyon yolcu alan Yunanistan ikinci sırada, 4.1 milyon yolcu alan İtalya ise üçüncü sırada yer aldı.      İşte bu yaz İngiliz

YUNANİSTAN PANDEMİ ÖNCESİNDEKİ RAKAMLARI GEÇTİ

Yunanistan 2019 performansını (2019’un yüzde 114’ü) geride bırakırken, İtalya pandemi öncesi seviyelere kıyasla ziyaretlerin yüzde 83’üne ulaştı.

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi – UK CAA verilerine göre, Temmuz – Eylül 2022 döneminde Birleşik Krallık’a 73 milyondan fazla yolcunun uçtu. Bu rakam, COVID – 19 pandemisi öncesine göre yüzde 19 düşüşü gösteriyor.