Turizm sektörü örgütleri teröre karşı nasıl bir duruş sergiliyor?

Taksim otellerinde iptaller yaşanıyor
İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ardından Taksim'deki otellerde rezervasyon iptalleri yaşanıyor / Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Deposit Photos

Last Updated on 17 Kasım 2022 by Yaşar Çelik

Turizm sektörü örgütleri teröre karşı nasıl bir duruş sergiliyor? Duayen turizmci Deniz Tüfekçi son yazısında bu konuyu kısaca irdeledi.

Deniz Bey, yazısını bize iletmeden önce Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) bu pazar Taksim Meydanın olacağını deklare etmişti. Onu da belirtmeden geçemeyeceğiz.

İşte turizmci Deniz Tüfekçi’nin o yazısı…

TERÖRE KARŞI NASIL BİR DURUŞ SERGİLİYORUZ!!!

Kısaca yazıyorum.

Beyoğlu’nda terörün katlettiklerinden, yaraladıkları insanlardan, civardaki 3-5 dükkanda yaratığı tahribattan sonra en çok etkilenen biz turizm sektörü çalışanları, işletmecileri, yatırımcıları oldu.

Belki iptaller %10 civarında kaldı, ancak rezervasyon hızı, patlama öncesindeki akışa göre, neredeyse durma noktasına geldi.

Turizm sektörü güya örgütlüdür. TÜRSAB, TÜROB, TÜREB gibi kuruluşların yanında onlarca turizm bağlantılı dernek mevcuttur. Sık sık bu kuruluşların yönetimlerini yemeklerde, ziyaretlerde görürüz.

Sektörün bütününü kalbinden vuran terör eylemini, dünyanın gözü önünde, Beyoğlu’nda bir yürüyüşü, tüm temsilciler, kol kola, el ele yürüyerek sessizce, saygı ile katledilenleri anarken, turizmin “Barışın pasaportu” olduğu vurgusunu yapamaz mıyız.

Böyle bir yürüyüşte, dünya üzerinde işbirliği yaptığımız eşdeğer kurumların, kuruluşların temsilcilerinin de desteğini aramak, almak zor mu olurdu.

En çok zarar gören sektörün temsilcileri hem kendisi, çalışanları, hem de ülkesi için sessiz kalmamalıdır.

Görev, önderlik anlı şanlı kuruluşlarımızındır.

Deniz Tüfekçi

İNADINA BURADAYIZ!

Beyoğlu Turunda Buluşalım

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) ve Antonina Turizm organizasyonuyla, Sanat tarihçisi Atilla Tuna rehberliğinde Beyoğlu gezisinde bir araya geliyoruz.

İstanbul’un kalbi Beyoğlu, Taksim’de gerçekleştireceğimiz programla, hep birlikte “İnadına buradayız, inadına bir ve beraberiz” derken programımız esnasında yapacağımız küçük alışverişler ve yemek programımız ile birlikte esnafımıza da dokunuyor olacağız.

Gelin hep birlikte olalım. Gelin hep birlikte “buradayız, bir ve beraberiz” mesajını verelim.

20 Kasım 2022 Pazar günü
Saat 10.00
Yer Taksim Atatürk Heykeli Önü

#inadınaburadayiz #inadınabirveberaberiz #beyoglundayiz