Seul’de sürücüsüz otobüsler kullanılmaya başladı

Last Updated on 26 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Güney Kore’nin başkenti Seul’de ilk sürücüsüz otobüs denemeleri başladı.

Yeni araçlar, normal bir otobüsten farklı olarak oval köşelere ve oyuncak gibi görünmesini sağlayan büyük pencerelere sahip.

Otomotiv devi Hyundai’ye ait kendi kendine sürüş teknolojisinden sorumlu start-up olan 42dot’ta otonom sürüş başkanı Jeong Seong-gyun, bu tasarımın kasten seçildiğini belirtti. AFP’ye konuşan Seong-gyun, “Gelecek bu” diyerek önemli ölçüde yeni bir tasarıma ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Seong-gyun, “Otobüs biraz lego gibi görünüyor ve maliyetleri düşürmek ve seri üretimi kolaylaştırmak için kompozit parçalardan yapıldı” ifadelerini kullandı.

Otobüsün pahalı sensörler yerine kameralar ve lazerler kullandığını belirten Seong-gyun, hedefiin şimdilik teknolojiyi düşük maliyetli, güvenli ve gelecekte teslimat kamyonları gibi birçok araca kolayca aktarılabilir hale getirmek olduğunu kaydetti.

20 dakikalık yolculuğunun ardından 68 yaşındaki Kim Yi hae-ran, “Geleceğe gitmek için zaman makinesine atlamış gibi hissediyorum. Ani bir hızlanmadan başımı döndürebileceğini düşündüm ama hiçbir şey hissetmedim” diye konuştu. İlerlemeden gurur duyduğunu dile getiren Yi hae-ran, yolculuğun sakin ve güvenli olduğuna dikkat çekti. (Sputnik)