Almanya’da yeni bir havayolu firması kuruluyor

Almanya’da yeni bir havayolu firması kuruluyor

Last Updated on 15 Aralık 2022 by Turizm Günlüğü

Almanya merkezli yeni bir tatil (leisure) havayolu firması kuruluyor. İşte uçmayı planladığı ülkeler…                                  Almanya’da yeni bir havayolu firması

Almanya merkezli yeni bir leisure havayolu firması kuruluyor. Condor’un maddi desteği ile kurulacak olan yeni havayolu firmasının adı Marabu olacak.

Marabu, önümüzdeki yaz sezonunda uçuşlarına başlamayı planlıyor.

Marabu CEO’su Paul Schwaiger, Alman turizm ve seyahat endüstrisi dergisi fvw’ye verdiği röportajda markanın planlarını ve stratejilerini anlattı.

Condor’un çoğunluk hissedarı Attestor tarafından kurulan Marabu’nun yönetiminde; SunExpress’in eski CEO’su olan Paul Schwaiger’in yanı sıra Condor’un Satış Müdürü’nün de yer alacağı belirtiliyor.                Almanya’da yeni bir havayolu firması

MARABU’NUN UÇACAĞI ÜLKELER

İlk etapta Marabu, “wet lease” kapsamında kiraladığı 6 adet Airbus 320 ile Almanya’nın Hamburg ve Münih kentlerinden İspanya, Portekiz, İtalya, Hırvatistan, Yunanistan ve Mısır’daki yaklaşık 20 tatil destinasyonuna uçacak.

En çok önem verdikleri noktanın “çok dakik ve güvenilir bir şekilde hizmet vermek olduğunu” belirten Marabu CEO’su Paul Schwaiger, “Amacımız tur operatörleri ve seyahat acenteleri için güvenilir bir ortak olmak; bu nedenle ilk etapta sadece iki havalimanına odaklandık” açıklamasında bulundu.

KIŞ SEZONUNDA DA UÇUŞLARINA DEVAM EDECEK

2023 yaz sezonunda mutlaka uçuşlara başlamayı planladıklarını belirten Paul Schwaiger; “Mısır, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Portekiz ve İspanya’da yaklaşık 20 noktaya uçuş planlıyoruz. Kesin uçuş programı 2023 yılının başında belirlenecek” dedi.

Marabu CEO’su Paul Schwaiger, “2023/24 kış sezonunda da 4 uçakla operasyonlarına devam etmeyi planladıklarını, kış sezonunda Kanarya Adaları ve Mısır’a ağırlık vereceklerini” açıkladı.