Seyahat şikayetleriniz için çözüm merkeziyiz!

https://www.instagram.com/turizmgunlugu/
Seyahat şikayetleri https://www.instagram.com/turizmgunlugu/

Last Updated on 22 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Dünyanın 70 ülkesinden aktif trafik alan Türkiye’nin en çok okunan turizm ve seyahat gazetesi olarak Turizm Günlüğü okuyucularına yeni hizmet! Seyahat şikayetleri çözüm merkezi. 

Seyahat etmek sadece yeni bir yer görmek ile ilgili değildir. Seyahat edilen yerdeki dili, kültürü, inancı, mutfağı tanımak sizi hiç ummadığınız kadar değiştirebilir. Turizm, özü gereği aslında size bir hayali satar ve siz de bu hayali gerçekleştirmek için tur satın alırsınız. Tabiki hayat hep iyi rastlantılardan, güzel deneyimlerden ibaret değildir. Seyahatlerinizde yaşadığınız irili ufaklı tüm sorunlarınızı bize yazabileceğiniz ve çözüm bulabileceğiniz bir hizmetimiz var artık.

Seyahatlerde yaşadığınız tüm sorunları @turizmgunlugu instagram hesabımızda başa tutturulan post üzerinden yorum olarak yazabilirsiniz.

Turizm Günlüğü yeni bir hizmet ile karşınızda!

Seyahat şikayetleri
Seyahat şikayetleri –

🗺Seyahatlerinizde bir sorun yaşadınız ve bunu paylaşmak, çözüme ulaştırmak mı istiyorsunuz?

🚗Yaşadığınız; ulaşım, konaklama, rezervasyon gibi sorunları bize iletin, bizler ilgili firmalarla iletişime geçerek sizin adınıza çözüme ulaştıralım.

📄Şikayetinizin daha hızlı çözüme ulaşmasını istiyorsanız elinizdeki fotoğraf, video veya belgeleri bize iletebilirsiniz.

İlgili firmalarla yazılı veya sözlü olarak konuşarak sorununuza çözüm bulmaya çalışacağız.

Seyahat Şikayetleri Çözümü fikri nasıl ortaya çıktı?

Bu fikir aslında pandemi sürecinde okuyucularımızdan sözlü ve yazılı olarak gelen yoğun firma şikayetleri sonrası gündemimize girdi. Pandemi sürecinde yaşanan seyahat şikâyetlerine ilişkin birkaç özel haber yaparak, tüketicilerden gelen soruları araştırarak cevaplamaya çalıştık. Şimdi bu hizmetimizi sürekli hale getiriyoruz. Tarafımıza ulaştıracağınız seyahat şikayetlerine çözüm bulmak için buradayız.

7/24 satış yapan firmalara neden bir sorun olduğunda hafta içi ve mesai saatleri içinde ulaşmak zorundayız?

Seyahat şikayetleri
Seyahat şikayetleri

Hepimiz bu ülkede yaşıyor, çalışıyor ve öncelikle iç turizm faaliyetinde bulunuyoruz. Daha sonrasında ise bireysel ya da paket tur ile yurt dışına doğru açılıyoruz. Pandemi sürecinde gördük ki dünyanın en büyük seyahat acentesi, otel zinciri, havayolu firması ve yolcu taşıma firması da olsanız tüm müşterilere aynı anda cevap verebilecek bir altyapıya sahip değilsiniz. İşin ironik tarafı tüm bu firmaların sistemleri 7/24 satış yapmak üzere konumlanmıştır. 7/24 satış yapan bir firmaya hiç kimse bir sorun yaşadığında 7/24 ulaşamamaktadır.

Bunu nerden mi biliyoruz? Biz de bu ülkede yaşıyor ve sizlerin yaşadığı sorunları bizlerde görüyor ve yaşıyoruz.

Artan rekabet ortamında müşteri kaybetmek yerine eldeki müşteriyi tutmak daha az maliyetli bir iştir. Bunun için tek yapılması gereken müşterilerin söylediklerine ve varsa eleştirilerine kulak vermektir ve de yapıcı yaklaşmaktır.

Basın olarak tarafımız her zaman halktan yanadır. Fakat elinde yasal bir evrak, yazışma ya da sözleşme olmayan seyahat şikayetleri için yapabileceğimiz sadece şikayete konu olan firmayı arayarak sözlü olarak sorunu iletmektir.

Beklenen ve algılanan hizmet

Seyahat şikayetleri
Seyahat şikayetleri

Seyahat şikayetleri sayfamızın temel amacı; turizm sektörü paydaşlarının yapılan doğru eleştirilerden beslenerek kendilerini geliştirmeleridir. Dünyada yapılan birçok araştırma göstermiştir ki en çok seyahat şikayeti Paket Tur kaynaklı yapılmaktadır. Özellikle tatilini bir seyahat acentasına giderek satın almak yerine internetten satın alan kullanıcılar sayfalarca tur metinlerini okurken elbette gözlerinden kaçan ayrıntılar yüzünden “beklenen ve algılan hizmet” uyuşmazlığı yaşamakta ve bu da memnuniyetsizliğe yol açmaktadır.

Seyahat şikayetleri ile neden ilk etapta seyahat acentaları muhattap olmaktadır?

TÜRSAB
TÜRSAB

Aslında bunun temel nedeni 1618 sayılı kanundur. 14/09/1972 yılında çıkarlan kanun numarası 1618 olan metinde; “Seyahat acentası: Kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşu” ifade eder yazmaktadır.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 1618 sayılı kanunla 1972 yılında kurulmuş Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan nitelikleri haiz, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür.

“Seyahat Acentalığı” sıfatı TÜRSAB üyesi olunmadan kazanılmadığından, Türkiye’deki bütün seyahat acentalarının üye olduğu; 36 bölgede örgütlenmiş Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biridir.

Kısaca söylemek gerekirse; Türkiye’de TÜRSAB’a üye olmayan hiçbir seyahat acentası tur, uçak bileti, otel ve transfer satamaz. Bu nedenle seyahat şikayetlerinde ilk muhatap TÜRSAB olmaktadır. Satın aldığınız bir tura ilişkin yasal hakkınızı kullanmadan önce TÜRSAB çağrı merkezini 444 87 72 aramanızı öneririz.

Turizm Günlüğü Instagram hesabına gitmek için TIKLAYIN!