İstanbul Havalimanı’na hangi duraktan kaç dakikada gidilir?

İstanbul Havalimanı metro
İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, hangi duraklar var? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek?

Last Updated on 23 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, İstanbul Havalimanı metro durakları hangileri? İstanbul Havalimanı metrosuna hangi duraklardan binilir? İstanbul Havalimanı’na hangi duraktan kaç dakikada gidilir? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı açılışı 22 Ocak 2023 Pazar günü yapıldı. İstanbul Havalimanı ulaşımı bu metro hattıyla birlikte büyük bir kolaylık sağlayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, birçok vatandaşın merak ettiği Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro ücretini ve mesafenin ne kadar olduğunu dün açıkladı. Peki, İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, hangi duraklar var? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek? İşte ayrıntılar.

İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, hangi duraklar var? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek?

İstanbul Havalimanı metrosu
İstanbul Havalimanı metro ücreti ne kadar, hangi duraklar var? Kağıthane-İstanbul Havalimanı arası ne kadar, kaç dakika sürecek? İstanbul Havalimanı’na Hangi Duraktan Kaç Dakikada Gidilir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, canlı yayında Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattıyla ilgili merak edilenleri açıkladı. Birçok müjdeyi duyuran Bakan Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro ücretinin ne kadar olduğunu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasının ne kadar süreceğini ve hangi duraklar olduğunu açıkladı. İşte yeni metro hattıyla ilgili merak edilenler.

İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTININ GÜZERGAHI

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattıyla ilgili merak edilenleri açıklayan Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi;

“Metro hattı bugün için Kağıthane istasyonundan başlıyor. Önümüzdeki Haziran ayına kadar biz bunu Gayrettepe’ye kadar getireceğiz. Gayrettepe’ye geldiğinde buradan Yenikapı, Taksim-Hacıosman metrosuyla entegre oluyor, ayrıca Zincirlikuyu’dan da metrobüse entegre olacak. Mecidiyeköy- Mahmutbey hattının Kağıthane istasyonu ile birbirini tamamlıyorlar.

İSTANBUL HAVALİMANI METRO ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

İstanbul Havalimanı Metro ücreti, metrobüs ücretiyle aynı olacak. Kısa mesafe 9,90 TL olacak, havalimanı ise 12 TL olacak. Uzunluğuna göre ücretlendirilecek. Öğrenciler de bu ücretin yarısını ödeyecek.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPILABİLECEK

Burada hem İstanbulkart hem Türkiyekart hem de kredi kartı ile ödeme yapılabilecek. Turnikeler buna uygun yapıldı.

KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI ARASI NE KADAR SÜRECEK?
İstanbul'da metro çalışmaları ertelendi
İstanbul Havalimanı’na Hangi Duraktan Kaç Dakikada Gidilir?

Saatte 120 kilometre hıza ulaşacak. Türkiye’nin en hızlısı dünyanın da sayılı metrolarından biri olacak. Normal şehir içi metrolarda maksimum hız 80 kilometredir ancak 40-50 kilometre arasında değişir. Burada 120 kilometreye çıkabileceğimiz güzergah var, ortalama hızı 90 kilometre olacak. Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada, Taksim’den Havalimanı’na 38 dakikada gidilebilecek.”

İSTANBUL HAVALİMANI’NA HANGİ DURAKTAN KAÇ DAKİKADA GİDİLİR?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro duraklarının belli olmasıyla birlikte, hangi duraktan ne kadar süreceği de belli oldu.

İstanbul Havalimanı'na Hangi Duraktan Kaç Dakikada Gidilir?
İstanbul Havalimanı’na Hangi Duraktan Kaç Dakikada Gidilir?
  • İstanbul Havalimanı’na Göktürk’ten 12 dakika,
  • Kağıthane’den 24 dakika,
  • Zincirlikuyu’dan 33 dakika,
  • 4. Levent’ten 35 dakika,
  • Taksim’den 41 dakika,
  • Esenler’den 45 dakikada ulaşılabilecek.