Kommersant: Deprem, turizmi de yaraladı

Kommersant: Deprem, turizmi de yaraladı

Last Updated on 16 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

Kommersant: Deprem, turizmi de yaraladı… Rusya’da Kommersant Gazetesi, deprem felaketinin ilk günlerinde bazı Rus turistlerin tatil beldelerine gitmekten vazgeçtiğini belirtti.

Kahramanmaraş Depremi’nden sonra Rus turistlerin Türkiye’ye seyahat etmek için tur ve uçak bileti talepleri dörtte bir oranında düşüş gösterdi. Kommersant Gazetesi, felaketin ilk günlerinde bazı turistlerin tatil beldelerine gitmekten vazgeçtiğini yazdı.

Gazete, depremzedelerin otellere ve konaklama tesislerine yerleştirilmesi ve deprem bölgesindeki pek çok tarihi yapının yıkılması nedeniyle turistik talebin yavaşladığına dikkat çekti.      Kommersant: Deprem, turizmi de yaraladı

Travletata.ru yetkilileri, Türkiye’ye yönelik talepte yüzde 25’lik bir azalma yaşanırken Rus turistlerin Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Tayland gibi ülkelere yöneldiğini bildirdi.

Ostrovok.ru verilerine göre bireysel seyahat eden turist sayısında da düşüş söz konusu. Servis yetkilileri 6 – 12 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de rezervasyon yaptıran Rus turist sayısının bir önceki haftaya kıyasla üçte bir oranında düştüğünü söyledi.

“TÜRKİYE’YE YÖNELİK TALEP KISA SÜRE İÇİNDE YENİDEN ARTIŞA GEÇECEK”

Turkrus.com’un aktardığı habere göre diğer servisler de benzer oranlar paylaşıyor.

Ancak Kommersant’a konuşan tur operatörleri Türkiye’ye yönelik talebin kısa süre içinde yeniden artışa geçeceği düşüncesinde.

Sektör temsilcileri Avrupa Birliği’nden turistlerin daha temkinli davranacağı, Türk otellerin bu nedenle Rus turisti çekmek için indirime yöneleceği görüşünü dile getirdi.