Bakan Ersoy’dan kültür varlıkları için açıklama

Bakan Ersoy'dan kültür varlıkları
Foto: Twitter / @MehmetNuriErsoy / Otellerde kalan depremzedeler tahliye ediliyor

Last Updated on 16 Şubat 2023 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Kamu kültür varlıklarının hasar tespitini tamamladık, restorasyona başlayacağız Bakan Ersoy’dan kültür varlıkları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kamuya ait kültür varlıklarının tamamında hasar tespitinin tamamlandığını bildirdi.

“TEKRAR RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BURALARDA BAŞLAYACAĞIZ”

Deprem bölgesinde kültürel varlıklarla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Ersoy, şunları kaydetti:

“Mülkiyeti kamuya ait, bakanlığımıza veya kurumlarımıza ait kültür varlıklarının tamamında hasar tespitini tamamladık. İnşallah çok hızlı bir şekilde şu anda çalışmaları başlatıldı. Tekrar restorasyon çalışmalarına buralarda başlayacağız. Ben zaten yarın itibarıyla Hatay ve Antakya’ya da geçiyorum. Buradaki biliyorsunuz bir tane müzemizde kısmi bir hasar vardı. Bir de Gaziantep Kalemiz ile ilgili bir hasar, yani mülkiyeti kamuya ait olan binalar, kültür varlıkları için söylüyorum. Onların da hızlı bir şekilde restorasyon çalışmalarına tekrar başlayacağız.”    Bakan Ersoy’dan kültür varlıkları

Bakan Ersoy, vakıf yapılarıyla da ilgili tespitlerin tamamlandığını belirterek, “Bütün kamu vakıf mülkleriyle ilgili koruma çemberleri oluşturuldu. Şimdi hızlı bir süre hızlı bir süreçle bunların tekrar restorasyon ihaleleri ve en hızlı şekilde restorasyonun tamamlanması için gerekli kaynakların aktarılmasına başlıyoruz” dedi.

“RESTORASYONLAR ASLINA UYGUN ŞEKİLDE HIZLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Diğer yandan Bakan Ersoy, sosyal medyadaki 14 Şubat tarihli paylaşımında konuya ilişkin olarak; “Asrın felaketinin yaşandığı bölgelerimizde tüm kültür varlıklarımızın hasar tespitlerini yapmak ve güvenliklerini sağlamak için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yapılardan ayrılan her parça koruma altına alınarak restorasyonlar aslına uygun şekilde hızla gerçekleştirilecek” ifadelerini paylaşmıştı.