TUREB: Otellerin depreme dayanıklılığı denetlensin!

Turizm Sektöründe Hızlı Büyüme Dönemi Sonlandı mı?
Turizm Sektöründe Hızlı Büyüme Dönemi Sonlandı mı?

Last Updated on 3 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

6 Şubat 2023’deki depremde 33 meslektaşı yitiren rehberlerden birliğinden, otellerin depreme dayanıklılığı denetlensin çağrısı.

Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB), resmi Instagram (tureb_official) hesabından yaptığı duyuruda, turistlerin, rehberlerin, acentaların ve turizm sektörü paydaşlarının gezilerde konaklama zorunda olduğu otellerin yapı güvenliğinin ivedilikle denetlenmesi için çalışmalara başladığını duyurdu.

Turist Rehberleri Odaları Birliği’nin resmi Instagram hesabında yer açıklama şöyle:

“Meslektaşlarımızın görevini icra ederken otellerde konaklamak zorunda olması ve önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan uygulama eğitim gezilerinde konaklanacak otellerin güvenli olarak inşa edilip edilmediğin bilinmesi turist rehberlerinin ve turistlerin can güvenliği açısından ve ülke turizmi açısından önem arz etmektedir.

Bu nedenle, otellerin yapı güvenliğinin ivedilikle denetlenmesi, uygun olan ve olmayan otellerin Birliğimiz ve kamuoyu ile paylaşılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili birimleri, TÜROB, TÜROFED, TÜRSAB, TMMOB ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne yazı yazılarak çalışmalar başlatılmıştır.”