Mersin’deki gizemli ev satışa çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesindeki ‘kırmızı ev’ veya ‘gizemli ev’ olarak bilinen konut satışa çıkarıldı.   

Last Updated on 6 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Mersin’in Tarsus ilçesindeki ‘kırmızı ev’ veya ‘gizemli ev’ olarak bilinen konut satışa çıkarıldı.              Mersin’deki gizemli ev 

Mersin Tarsus’taki gizemli ev olarak bilinen ve özel hareket polisleri gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazılar ile gündeme gelen ev satışa çıkarıldı.

Sahibi tarafından ev, “Tarsus Meşhur Gizemli Kırmızı ev 209 m2” başlığı altında 6 milyon 750 bin TL satış fiyatıyla ilana çıktı. Satışını duyan mahalle sakinleri, bir an önce evin yeni sahibini bulup, gündemden çıkmasını istedi.

Neden “gizemli ev” adını aldı?

Tarsus kazısında yer altı şehri bulundu diyen de oldu, hazine çıktı diyende. Hatta Tarsus kazısı gizemli bir boyutlar arası kapıya açıldı diyenler bile oldu.

Tarsus’taki evle ilgili asıl tüyler ürperten iddia ise labirentin çıkış noktasıyla ilgili. Çünkü iddiaya göre evin altındaki labirent, asıl kazı yapılan eve gidiyor ve gerçek evin altına gizemli evden başka geçiş noktası bulunmuyor.

Kazıda görev aldıklarını iddia eden iki arkeolog da araştırmacı-yazar Haluk Özdil’e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Arkeologlar, verdikleri bilgileri canları pahasına aktardıklarını ve bu bilgileri verdikten sonra canlarının tehlikede olduğunu ileri sürdüler.

MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017’de ani bir kararla bitirilmişti.                Mersin’deki gizemli ev