Bir ülke daha Ruslar için vizeyi kaldırdı

Yurt Dışında Yaşayan Ruslar İçin Zorunlu Kayıt

Last Updated on 17 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Bir ülke daha Ruslar için vizeyi kaldırdı… Mozambik, Ruslar da dahil olmak üzere 28 ülkenin vatandaşları için vizeyi kaldırdı.

Afrika ülkesi Mozambik, Ruslar da dahil olmak üzere 28 ülkenin vatandaşları için turist ve iş ziyaretlerinde vizeleri kaldırdı.

Mozambik Bakanlar Kurulu kararı, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı.              Bir ülke daha Ruslar için vizeyi kaldırdı

Rusya dahil bu ülkelerden gelen turistler ülkede 30 güne kadar kalabilecek. Bunu yapmak için, ülkeye girişten en az 48 saat önce çevrimiçi platforma kaydolmak ve 650 Mozambik Metikali (10 $) ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca ülkede vizesiz kalış süresini 60 gün daha uzatmak mümkün olacak.

LİSTEDE TÜRKİYE YOK

Türkiye ve Mozambik arasında Vize Muafiyeti Anlaşması bulunmadığından; TC vatandaşlarının Mozambik’e seyahat edebilmeleri için uygun giriş vizesi almaları gerekiyor.

MOZAMBİK’İN VİZELERİ KALDIRDIĞI ÜLKELER: Rusya’nın yanı sıra Belçika, İngiltere, Gana, Almanya, Danimarka, İsrail, Endonezya, İspanya, İtalya, Kanada, Çin, Fildişi Sahili, Hollanda, Norveç, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Portekiz, Suudi Arabistan, Senegal, Singapur, ABD, Ukrayna, Finlandiya, Fransa, İsviçre, İsveç, Güney Kore ve Japonya

Kaynak: Haberrus