Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz

Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz
Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz

Last Updated on 20 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz. Skylife Dergisi kapandı, aynı dönemlerde #TDMAG Tourism Diary yayın hayatına başladı. Koronavirüs salgını döneminde basımına ve yayımına son verilen uçak içi dergisi Skylife’nin yerini yine koronavüris döneminde yayın hayatına başlayan #TDMAG Tourism Diary’nin alması bekleniyor.

ÜST SEGMENT MARKALAR HEDEF KİTLEYE ULAŞMAKTA ZORLANIYOR

Üst segment markaların reklam için tercih ettiği basılı ve e-dergi oranı gittikçe azalıyor. Bunun birçok nedeni bulunuyor fakat bizce en önemli neden yayıncılık sektörünün ihtisas konularına eğilerek en azından kendi sektörlerinden reklam alma çabasından kaynaklanıyor. Yani sektör yayıncılığı şu an Türkiye’de artan baskı maliyetlerine rağmen az baskı ile ayakta durmaya çalışıyor.

Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz
Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz

UÇAK İÇİ DERGİLER SADECE ZAMAN GEÇİRME ARACI DEĞİLDİR

Dünya turizm örgütü verilerine göre yılda 2 milyara yakın insan seyahat ediyor. Bu insanların çoğu ise seyahatlerinde uçak kullanıyor. En kısa uçuş dahi olsa uçak içi dergiler o daracık alanda kafamızı dağıtmak için ilk başvurduğumuz kaynaklar arasındaki yerini hala koruyor. Son bir yıldır yaptığım uçuşlarda maalesef uçak içi dergileri göremedim. O yüzden uçağa ait bilgilerin olduğu uçak kartını uçuş boyunca önümdeki koltuğun arkasındaki cepten sık sık alıp incelemek zorunda kaldım.

HEDEF KİTLE YAKALAMA KONUSUNDA EN İDDALI YAYINLAR HALA DERGİLER

Uçuş ne kadar kısa olursa olsun insanın kafasını dağıtacak teknolojik olmayan ulaşılabilir bir materyalin olması bence halen gerekliliğini koruyor. Uçak içi dergilerin hedef kitlesinde düşünüldüğünde üst segment markaların bu hedef kitlesine bu kadar yaklaştığını ve bu kadar uzun zaman geçirebileceği başka bir alan yok.

DİJİTAL REKLAMLAR BİR GEREKLİLİK AMA HERŞEY DEĞİL

Instagram reklamı ile milyonlara sadece 1 saniyede ulaşabilirsiniz. Tourism Diary MAG gibi uçak içi dergiler, markanız ile hedef kitlenizin saatlerce zaman geçirmesine vesile olmaktadır. Marka uçak içi dergisi Tourism Diary’de reklam ve haber ile kendini doğru bir şekilde ifade ettiğinde bir müşteri kazanmasa bile bir hayran kazanmış olmaktadır.

#TDMAG tüm dijital platformlarda

Dijitalleşme ile uyumlu bir şekilde ilerleyen yayın politikası gereği Tourism Diary’nin tüm sayılarına okuyucular Turkcell Dergilik ve Türk Telekom E-dergi gibi platformlar üzerinden ulaşabilmektedir. Dijital platformlarda yer alan dergi dijitali tercih eden hedef kitlesine 7-24 ulaşmaktadır. Dergi 2. yılında olmasına rağmen dijital platformlardaki aylık 500 bini geçen indirme ve okunma oranı ile şu an Türkiye’nin en çok okunan Turizm ve Seyahat dergisidir.

Dijital kanallardan gelen veriler ve talepler doğrultusunda uçak içlerinde dağıtılmaya başlaması ile yakın zamanda yayıncılık alanında birçok ulusal ve uluslararası ödüle de aday olacağı öngörülmektedir.

Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz
Pandemi ile hayatımızdan çıkan uçak içi dergileri geri istiyoruz

#TDMAG Tourism Diary 8. Sayısı yayında

Pandemi ile birlikte THY’nin her ay yaklaşık 300 bin adet basıp ücretsiz dağıttığı Skylife Dergisi kapandı. Fakat aynı dönemde Turizm ve seyahat dergisi Tourism Diary (TDMAG) yayın hayatına başladı. Dergi şu an hiçbir uçakta dağıtılmıyor fakat kapanan Skylife Dergisi’nin yerini almaya aday bir yayın olan #TDMAG geçtiğimiz haftalarda 8. sayısını yayınladı. Dergimizin tüm sayılarını okumak için TIKLAYIN.

İşi sadece turizm ve seyahat olan bir ekip tarafından hazırlanıyor

Dergi yaklaşık 20 yıldır turizm sektöründe yer alan başarılı bir ekip ve seyahat yazarları tarafından İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanıyor. Derginin önceliği Türkiye’nin daha fazla turist almasını sağlamak. Bunun yanı sıra Türkiye’den daha fazla turist almak isteyen ülkeler de destinasyon pazarlaması için TDMAG’i tercih ediyorlar.

Dijital veriler ve okuyucular dergiyi yakın zamanda uçak içlerinde görmek istiyor

#TDMAG’in yakın zamanda basılı ve e-dergi olarak uçak içlerinde yer alması talebi sadece seyahat severlerin istediği bir durum değil. Aynı zamanda hedef kitlesi ile kaliteli zaman geçirmeyi özlemiş olan üst segment markalarında tercihi.

Yerli ve milli havayollarımızı, yerli ve milli olan #TDMAG ile yakın zamanda buluşturmak dileğiyle.