Rusya’da vatandaşlık ve oturma izni prosedürü dijitalleşecek

Rusya oturum izniвид на жительство
Rusya federasyonu oturum izni belgesi

Last Updated on 24 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya’da vatandaşlık ve oturma izni prosedürü dijitalleşecek: Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mishustin, vatandaşlık ve oturma izni süreçlerini mümkün olduğunca dijital formata aktaracaklarını söyledi.

Rusya Devlet Duması’nda Rus hükümetinin 2022 çalışmaları hakkında sunum yapan Mihail Mishustin, “İnsanların rahatlığı için tüm süreçlerde hata ayıklamak amacıyla vatandaşlık ve oturma izinleriyle birlikte çalışma izni alma prosedürlerini maksimum düzeyde elektronik formata dönüştürmek için derhal önlemler alacağız” diye konuştu.

 

Bakanlar Kurulu’nun, bu alandaki devlet politikasını belirleyecek en önemli yasa tasarısı da dahil olmak üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sunmak için göç politikasına ilişkin öneriler hazırladığını söyleyen Başbakan, “Kısaca en önemli konu olan göç politikasından bahsedeceğim. Bu aynı zamanda iç güvenliğimizi ilgilendiren bir mesele. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı toplantısında konuşan devlet başkanımız, bu tür konularda kapsamlı bir çalışma yapılmasına dikkat çekmişti. Biz de hangi uzmanların hangi bölgelerde ve sektörlerde özellikle talep edildiğini, hangi yetkinlikleri ve eğitim seviyelerinin önemli olduğunu netleştirip güncel göç politikasını devlet başkanımızın onayına sunacağız” ifadelerini kullandı.       Rusya’da vatandaşlık ve oturma izni

Kaynak: Gazetemru