Kanala atlayan turiste “aptallık sertifikası” verilecek

Günübirlik Ziyaretçilerden 5 Euro Alacak

Last Updated on 28 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

İtalya’da Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, üç katlı binadan kanala atlayan turiste “aptallık sertifikası” verilmesi ve “bir sürü tekme atılması” gerektiğini kaydetti.    Kanala atlayan turiste “aptallık sertifikası”

İtalya’da Venedik kentinin Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, üç katlı bir binadan kanala atlayan turistin görüntüsünü paylaşarak, turisti aradıklarını, kendisine “aptallık sertifikası” verilmesi ve “bir sürü tekme atılması” gerektiğini söyledi.

Sosyal medyada viral olan videoyu kendi Twitter hesabından paylaşan Belediye Başkanı Brugnaro, “Bu “kişi”ye bir APTALLIK sertifikası verilmeli ve bir sürü tekme atılmalı. Bu kişinin kimliğini tespit etmeye, onu ve sosyal medya için o aptal videoyu hazırlayan aşağıdaki arkadaşını ihbar etmeye çalışıyoruz” dedi.

“Belediye başkanlarına vandallara karşı daha fazla gerçek yetki verilmesi gerektiğini” kaydeden Brugnaro, kanala atlayan kişinin ve videoyu çeken kişinin gözaltına alınacağını söyledi.

“HEM APTAL HEM SUÇLU”

Sosyal medya mesajlarında görüntülü bir açıklamasını da paylaşan Venedik Belediye Başkanı, “aptal” olduğunu söylediği kişinin bir turist olduğunu ifade ederek, bu kişinin üzerinde sadece iç çamaşırlarıyla üçüncü katından atladığı özel konuta nasıl girdiğini ve çatıya nasıl çıktığını belirlemek için kolluk kuvvetlerinin binaya sevk edildiğini söyledi.

Gazete Duvar Dış Haberler Servisi’nin aktardığına göre Brugnaro, “O atlayışta hayatını riske attı ama o aynı zamanda bir suçlu. Bu kentte yarattıkları tehlikenin farkında değiller. Ya aşağıdan bir tekne geçiyor olsaydı?” dedi.

Videoyu gören herkesi, bu kişinin kimliğini tespit etmeye yardımcı olmaya, ancak videoyu “beğenmemeye” çağıran Brugnaro, “Bu aptalca şeyleri sosyal medyada beğeni toplamak için yapıyorlar. Onu yargılamak için yasalara başvuracağız” ifadelerini kullandı.