Rusya’dan uçuşlar artıyor: Uçak bileti fiyatlarına yansıması hangi boyutta olacak?

Almanların En Çok Tercih Ettiği Uçuş Noktaları

Last Updated on 30 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya’dan Türkiye’ye yönelik uçuş sayısı %50 artıyor. Uçuş sayılarındaki artışın bilet fiyatlarına yansıması hangi boyutlarda olacak? Rusya’dan uçuşlar artıyor

Rusya ile Türkiye bu yaz iki ülke arasındaki sefer sayısının yüzde 50 arttırılması konusunda anlaşmaya vardı. İzvestiya Gazetesi Haziran – Ağustos arasında haftada 1200 sefer düzenleneceğini yazıyor.

Geçen yaz iki ülke arasında sefer sayısı haftada toplam 750 – 850 aralığına kadar çıkmıştı. Bu yaz ise Rus havayolu şirketlerinin 750, Türk şirketlerinin ise 400 sefer düzenleyeceği bildirildi.  Rusya’dan uçuşlar artıyor

Aeroflot’un direkt uçuş gerçekleştireceği noktalar arasında İstanbul, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir yer alıyor. Aeroflot, 27 Mayıs’tan itibaren ilk kez İzmir’e de uçacak.

Aeroflot’un yanı sıra Rossiya, Pobeda, S7, Utair, Azimut ve Red Wings şirketlerinin de Rusya’nın farklı kentlerinden Türkiye’deki tatil beldelerine seferler düzenleyeceği biliniyor.

HEDEF: 6 MİLYON RUS TURİST

İzvestiya Gazetesi’ne konuşan Türkiye’nin Moskova Turizm Ateşesi İlker Özkan bu yıl 6 milyon Rus turist ağırlamaya hazırlandıklarını söyledi.

UÇAK BİLETİ FİYATLARINA NASIL YANSIYACAK?

Sektörel uzmanlar sefer sayısındaki artışla birlikte uçak bileti fiyatlarının inişe geçeceği fikrinde.

OneTwoTrip‘in açıkladığı verilere göre ilkbahar ve yaz mevsimlerinde Rusya – Türkiye gidiş-dönüş uçak bileti fiyatı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 47.4 daha düşük olacak.

Ortalama bilet fiyatı 21 bin Ruble (272 dolar).

Kaynak: Turkrus