İzmir’de Asya mutfağı rüzgarı esiyor

İzmir'de Asya Mutfağı Deneyimleyebileceğiniz Mekanlar / Tourism Diary MAG "İzmir" sayısı yayınlandı!

Last Updated on 1 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Bazı insanlar Asya mutfağına oldukça mesafeli. Fakat önyargısını kırıp bir kere deneyenler ise bir daha vazgeçemiyor. Burada önemli olan doğru mekânda damağınıza uygun doğru lezzetleri bulmak.        İzmir’de Asya mutfağı

İzmir’de Asya mutfağını deneyimleyebileceğiniz pek çok mekan mevcut. Hazırsanız birbirinden eşsiz lezzetlere ev sahipliği yapan mekanlara gidiyoruz!

Tourism Diary MAG “İzmir” sayısını okumak için tıklayın.

SushiCo

Asya mutfağı denildiği zaman istisnasız akla gelen ilk mekânlardan biri SushiCo oluyor. Çin, Japon ve Thai mutfağından yemeklerin yer aldığı geniş bir menüye sahip olan SushiCo’nun spesiyalleri arasında; özel sushi roll’lar, zencefil soslu çıtır tavuk, çıtır patlıcanlı dana eti, kızarmış pekin ördeği, trüflü ebi tempura roll ve kızartılmış dondurma var.

Mekân sushi lezzeti ile öne çıkıyor. Sushi’yi ilk defa tadacaksanız pişmiş sushilerden başlayabilirsiniz. Sushi müptelalarının gözdesi ise California Roll. İçerisinde yengeç eti, avokado, salatalık ve taklit yengeç bulunuyor. Sushi dışında bir şeyler denemek isterseniz de karidesli noodle, çıtır dana, çin mantısı, ramen gibi çeşitlere göz atabilirsiniz.

  • Adres: Şehit Nevres Bulvarı No: 2/F (Swissotel altı) Alsancak/İzmir
  • Çalışma Saatleri: 11.30 – 22.00

Red Dragon

Türkiye’nin en iyi 10 Çin restoranı arasına girmiş Red Dragon, yıllardır çizgisini koruyan ve lezzetinden taviz vermeyen mekânlardan birisi. Mekân; Çin, Shanghai ve Pekin’den getirilen Uzak Doğu motiflerinin hâkim olduğu dekorasyon ürünleriyle de şık ve etnik bir atmosfere sahip. Acılı ekşili çorba ile başlayarak siyah fasulye soslu tavuk ile devam edebilirsiniz. Bal soslu kızarmış elma tatlısını denemeden geçmeyin deriz.

Bunun dışında hafta içi öğle saatlerinde öğle menüsü çıkartılıyor. Öğle menüsünde tavuk ve et çeşitleri pilav ile servis ediliyor.                  İzmir’de Asya mutfağı

  • Adres: Alsancak Efes İş Hanı, Şevket Özçelik Sk. No: 57A, 35220 Konak
  • Çalışma saatleri: 11.00 – 23.00

Sopung Kore

“Kore’den gelen lezzet” sloganı ile kendilerini Güney Kore mutfağına adayan bir mekân desek? Burası çeşitli illerden sonra İzmir’de de restoran açarak Asya mutfağına nefes getiren yeni adreslerden biri olan Sopung Kore.

Yemek önerilerinden önce bahsetmemiz gereken bir konu var: Kore lezzetlerinin acı seviyesi! Eğer acı ile aranız yoksa sipariş vermeden önce bunu belirtmenizi öneririz. Bibimbapı tteokbokki ile eşleştirebilir yanına kimchi ve gimbap söyleyebilirsiniz. Böylece masanızda Güney Kore rüzgârları esecek…

Önemli Not: Kendileri Türkiye’de %100 helal sertifikalı ilk ve tek Kore restoranı.

  • Adres: Alsancak, Atatürk Cad. No: 294, 35220 Konak/İzmir
  • Çalışma Saatleri: 11.30 – 22.30

Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen

Hai Hai Sushi Bar & Asian Kitchen oldukça geniş bir menüye sahip. Klasik sushi ve sıcak pişmiş çıtır sushi taze ve günlük olarak, en lezzetli Asya sosları ile hazırlanıyor. Sushilerin yanında mekânın noodle çeşitleri çok fazla övülüyor. En sevileni ise Pad Thai. Noodle, karides, yer fıstığı, yumurta ve soya filizi hazırlanan bu yemeği yediğiniz zaman tadı damağınızda kalıyor ve tekrar yemek istiyorsunuz. Hazır gitmişken ekşili tavuk sipariş etmeyi unutmayın.

  • Adres: Bostanlı, 1810. Sk. No: 3C, 35590 Karşıyaka/ İzmir
  • Çalışma saatleri: 12.00 – 22.00

Korelee

Otantik Kore mutfağı arayanların Korelee restoranına doğru alıyoruz. Mekânın sahibi Koreli. Yani tüm tarifler asıl kaynağından geliyor. Mekân sahibi Lee Sak, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayıp fotoğraf çekiliyor. Zengin menü içerisinden en çok talep gören lezzetli soslara sahip tavuklar. Sipariş vereceğiniz tavukların yanına Rose tteokbokki ekleyebilirsiniz. İkisinin uyumu eşsiz olacaktır. Noktayı ise Kore kahvesi ile koyabilirsiniz.

  • Adres: Küçük Park, Süvari Cad. No: 41 Bornova/ İzmir
  • Çalışma Saatleri: 11.30 – 21.00

Sushitto

Sushitto, açıldığı ilk günden itibaren Asya mutfağı sevenlerin sıklıkla uğradığı ve sipariş verdiği bir restoran haline gelmeyi başardı. Özellikle rakiplerinden ayrılan en büyük özelliği ise paket servisi. 45 dakikada teslim özelliği ile bu konuda oldukça iddialılar. Envai çeşit noodle bulunuyor. Damak zevkinize göre birini seçebilir, yanına acılı fıstıklı tavuk sipariş ederek menünüzü taçlandırabilirsiniz.

Bunların yanına yakışacak bir lezzet daha arıyorsanız 12 parçlı Ebi Ten Roll’u ekleyebilirsiniz. Ayrıca pilavları da oldukça başarılı. Menülerinde sebzeli yumurtalı pilav bulunuyor. Yumurta olması sizi korkutmasın. Çünkü yoğun bir tada sahip değil!

  • Adres: Tersane Mahallesi, Yali Blv. No: 16 D: 1A, 35600 Karşıyaka/İzmir
  • Çalışma saatleri: 11.45 – 23.00

Dergiye ulaşabileceğiniz platformlar;

  • Turizm Günlüğü: Dergiler
  • Turkcell Dergilik, Türk Telekom e-Dergi, Magzter ve Dijital Basın.

Bir sonraki sayımızda reklam ve haber ilanları için yer almak istiyorsanız iletisim@turizmgunlugu.com mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.