THY, Süleymaniye seferlerini durdurdu

İstanbul Merkezli Uçuş İptalleri: Olumsuz Hava Şartları Seferleri Durdurdu!
İstanbul Merkezli Uçuş İptalleri: Olumsuz Hava Şartları Seferleri Durdurdu!

Last Updated on 4 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY) Süleymaniye seferlerini 6 Nisan Perşembe gününe kadar askıya aldı. THY ayrıca Süleymaniye’ye yapılan 2 seferden biri olan saat 22:00 seferlerini ise ay sonuna kadar iptal etti.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Hendırin Hiwa Mufti, bugün saat 19:30 sularında Türk Hava Yolları yetkililerinin iki seferden birini (saat 22:00) bu ayın sonuna kadar askıya alındığı yönünde kendilerini bilgilendirdiklerini söyledi.

Hendırin Hiwa Mufti, THY’nın ayrıca Süleymaniye seferlerinin tümünü 6 Nisan Perşembe gününe kadar durdurulduğunu sözlerine ekledi.

Mufti, “Türk Hava Yollarının havalimanımıza günlük biri saat 22:00 diğeri saat 04:00 olmak üzere iki seferi bulunuyor. Bize yapılan bilgilendirmeye göre ayın altısına kadar tüm seferler durduruldu. Nisan sonuna kadar da sadece tek sefer yapılacak. Saat 22:00 seferi ay sonuna kadar iptal edildi” dedi.

Mufti, THY seferlerinin neden askıya alındığına ilişkin kendilerine bir ayrıntı verilmediğini belirtti. Mufti ayrıca konu hakkında Irak Sivil Uçuş Yönetimini de bilgilendirdiklerini kaydetti.

Mufti “THY yönetiminden seferleri neden durduklarına dair açıklama istedik ama henüz cevap alamadık. Seferlerin neden durdurulduğunu bilmiyoruz. Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bildirdik” diye belirtti.

Mufti, “Kararın diğer tüm şirketler için mi yoksa sadece THY için mi geçerli olacağı konusu henüz belli değil” dedi.

THY`nın Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’na her gün biri saat 22.00’de ve diğeri sabah 04.00’de olmak üzere iki uçuşu bulunuyor.