Ara tatil ne zaman, kaç gün kaldı?

Lüks Bir Tatil Yapalım ama Ekonomik Olsun
Lüks Bir Tatil Yapalım ama Ekonomik Olsun

Last Updated on 4 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Ara tatil ne zaman, kaç gün kaldı? 2023 Nisan ara tatili bayramla birleşiyor mu, okullar ne zaman tatil?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı ara tatil tarihlerini duyurdu. 1. Dönem ve 2. Dönemde uygulanan ara tatillerden ilki tamamlandı. Gözler 2. Dönem ara tatiline çevrildi. Peki ara tatil ne zaman? 2023 Nisan ara tatili kaç gün, bayramla birleşiyor mu? Tatile planı yapmadıysanız Seyahat Rehberi sayfamıza bakmanızı öneririz. Dergi okumayı sevenlerdenseniz o zaman Türkiye’nin en kapsamlı Seyahat Dergisi TDMAG’i ücretsiz okuyabilirsiniz.

OKULLARDA 2.ARA TATİL NE ZAMAN?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesi, 17-20 Nisan olarak planlanan ikinci ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

2022-2023 Eğitim yılının ara tatil takvimi merakla araştırılıyor. Nisan ayına girmemizle birlikte ara tatil merakı arttı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin sabırsızlıkla araştırdığı ara tatil ne zaman başlıyor, kaç gün sürüyor? Bu yıl 2. ara tatil bayram tarihleriyle birleşiyor mu? İşte MEB takvimi…

Okullarda yılın ikinci ara tatili 17 Nisan ila 20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Bakan Özer, 11 ili vuran deprem felaketi nedeniyle izin ve ara tatillerin iptalinin gündemde olmadığını açıkladı.

ARA TATİL BAYRAM TATİLİ İLE BİRLEŞECEK Mİ?

Seyahat ve Turizm Gelişmişlik Endeksi
Turizm Günlüğü’nün görsel partneri: Deposit Photos… 

Nisan ara tatili bu yıl Ramazan ayına denk geliyor. Ramazan’ın son haftasında ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri için yılın 2. ara tatili başlayacak.

17-20 Nisan’da uygulanacak olan ara tatil, 21 Nisan’daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. Öğrenciler 24 Nisan Pazartesi günü okullara dönecek.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Ara tatil 17 Nisan’da başlayacak, 24 Nisan’da da sona erecek.

ARA TATİL BAYRAMLA BİRLEŞİYOR MU?

Yılın ikinci ara tatili, Ramazan Bayramı günlerine denk geliyor. Bayram günleri 21-22-23 Nisan 2023 tarihleri olarak açıklandı.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2022-2023 eğitim-öğretim yaz tatili 16 Haziran Cuma günü başlıyor.