Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi

Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi
AKP iktidarı tarafından adı “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak değiştirilen Yassıada

Last Updated on 6 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi: Yassıada’nın işletmesi 20 yıllığına Albayrak Grubu’na verildi.

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na geçti.

Albayrakların yılda 4.2 milyon TL işletme bedeli ödeyeceği öğrenildi.

Tahsis süresinin ise 20 yıllık olduğu belirtildi.

İsmi dönemin AK Partili İBB yönetimi tarafından “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak değiştirilen Yassıada’ya bir otel yapılmıştı.

Yassıada‘da yapılan projeyi MESA şirketi üstlendi, mimarisini ise AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışta teşekkür ettiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve eşinin sahip olduğu Arme Concept adlı firma üstlendi.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarlarından Murat Ağırel’in “Yassıada’da dönen oyun” başlıklı yazısına göre; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği şirketi 29 yıllığına “yap-işlet-devret” modeliyle işlettiği Yassıada’yı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 18 Ocak 2023’te iade etti.

Şimdi ise Yassıada, Albayrak Grubu’na geçti. 14 Şubat 2023’te 103 bin 750 metrekare yüzölçümlü hazine taşınmazı ile 10 bin 43 metrekarelik dolgu alanı üzerinde 324 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel tesisi yıllığı 4.2 milyon lira bedel üzerinden 20 yıllığına Birun Ada Otelcilik Turizm A.Ş’ye kiralandı.

2022 yılında kurulan Birun Ada isimli firma, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat A.Ş’ye ait.

Albayrak Turizm yönetim kurulu Nuri Albayrak, Mustafa Albayrak, Muzaffer Albayrak ve Mesut Muhammet Albayrak’tan oluşuyor.