Lavrov Türkiye’de: Gündemde turizme dair hangi konular var?

Lavrov Türkiye’de: Gündemde turizme dair hangi konular var?
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu / Foto: mfa.gov.tr

Last Updated on 6 Nisan 2023 by Turizm Günlüğü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ankara’da: Gündemde turizme dair hangi konu başlıkları var?    Lavrov Türkiye’de: Gündemde turizme

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 6 – 7 Nisan tarihlerinde Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bölgesel gelişmeler, ticaret ve enerji konuları da dahil olmak üzere farklı başlıkları görüşmek için Türkiye’ye geliyor.  Lavrov Türkiye’de: Gündemde turizme

Sputnik’ten Turan Salcı’nın aktardığı bilgilere göre; Ankara’da olacak görüşmelerin ardından iki ismin kameraların karşısına geçerek bir basın toplantısı düzenlemesi de bekleniyor.

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerle ilgili birçok başlığın masaya yatırılacağı görüşmelerde bir dizi kararın alınması da bekleniyor.

Lavrov’un ziyareti kapsamında turizme ilişkin konuların da ele alınması bekleniyor.

TURİST SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR

Türk turizm sektöründe Rus turistler başı çekiyor. Batı’nın Ruslara vize vermeyi durdurması ve hava sahasını kapatmasıyla Rusya’dan Türkiye’ye turist sayısında da artış bekleniyor.

Geçen yaz sezonunda hem Rus hem de Türk havayolu şirketleri tarafından haftada toplam 750 ila 850 sefer yapılırken bu yıl uçuşlarda yüzde 40-60 oranında artış olacağını ifade ediliyor.

Turizm pazarına ve havacılık otoritelerine yakın iki kaynağın Rus İzvestiya Gazetesi’ne aktardığı üzere önümüzdeki yaz sezonunun zirve yapacağı Haziran – Ağustos döneminde havayolu şirketleri Rusya ile Türkiye arasında haftada 1.150 ila 1.200 sefer gerçekleştirecek.

OKUMA ÖNERİSİ: Rusya’dan uçuşlar artıyor: Uçak bileti fiyatlarına yansıması hangi boyutta olacak?

2023 İÇİN RUS TURİST TAHMİNİ

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, 2023 yılında yaklaşık 7 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret edebileceğini belirtiyor.

MİR KART GİBİ BAZI SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Ancak bu konuda da Türkiye’de Rus turistlerin Mir ödeme sistemini kullanabilmesi gibi bazı başlıklarda sorunların çözülmesi gerekiyor.

İki bakanın görüşmesinde bu konuya da değinilmesi ve adımların atılması öngörülüyor.

Lavrov ve Çavuşoğlu’nun, yeni turizm sezonunun arifesinde Türkiye’deki Rusların kapsamlı güvenliğini sağlama konusunu da görüşeceği bildirildi.