Bakan Çavuşoğlu’ndan tartışma yaratacak Rus turist açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus turist açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV'nin konuğu oldu

Last Updated on 3 Mayıs 2023 by Turizm Günlüğü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Rus turist açıklaması: Bakan Çavuşoğlu suçu muhalefete attı. Bakan Çavuşoğlu’ndan Rus turist açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV’nin konuğu oldu. Bakan Çavuşoğlu NTV ekibinden Funda Görey’in sorularını yanıtladı.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRK HAVA SAHASI ERMENİSTAN UÇAKLARINA KAPATILDI

Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’daki anıt provokasyonunun ardından Türk hava sahasının Ermenistan uçaklarına kapatıldığını açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu konuya ilişkin şunları söyledi:

“Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye’ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız.”

RUS TURİST KONUSUNDA SUÇU MUHALEFETE ATTI 

Bu yılki turist sayılarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Çavuşoğlu; “Bu sene Rus turist göremiyoruz. Bunun da sebebi muhalefetin açıklamaları. Onun dışında diğer ülkelerden gelen turist sayısında artış var” ifadelerini paylaştı.

OKUMA ÖNERİSİ: Zamlar Rus turisti kaçırdı

ZAMLAR MI? MUHALEFETİN AÇIKLAMALARI MI?

Geçen haftalarda ise Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR Başkanı Maya Lomidze başta olmak üzere, Pegas Touristik BDT Ülkeleri Koordinatörü Orhan Sancar ve Rus turizmciler; Türkiye’deki yüksek otel fiyatları nedeniyle rezervasyonların yavaşladığını, otel fiyatlarının bu seviyede seyretmesi halinde Türkiye’nin Rus turist sayısında kayıp yaşacağı yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı.

Bakan Çavuşoğlu’nun bu konuya ilişkin açıklamaları ise şu şekilde:

ÇAVUŞOĞLU: MUHALEFETİN “RUSYA’YA KARŞI YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ” AÇIKLAMASI RUS TURİST SAYISINI AZALTTI

“Bu sene bir sıkıtımız var. Biliyorsunuz 1 Mayıs özellikle Rusya Federasyonu ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinde, Bağımsız Devletler Topluluğu Ülkeleri’nde önemli bir bayram… Geçen yıllarda buraya çok sayıda Rus turist gelirdi, bu sene Rus turistleri göremiyoruz. Az sayıda Rus turist var, onun da sebebi muhalefetin sorumsuzca; “Biz seçilirsek; 14 Mayıs’ta Rusya’ya karşı yaptırım uygulayacağız” açıklaması… Dolayısıyla buraya gelip de uçakların kalkmama riski ve dolayısıyla ülkelerine dönmeme riskiyle… Avrupa’da karşılaştılar bu sorunlarla dolayısıyla ilk defa Mayıs ayında geçen yıllarda gelen Rus turist sayısının çok altındayız, geçen yılların altında Rus turist var ama Almanya, Avrupa’nın diğer ülkelerinden ve Dünya’nın her yerinden gelen turist sayısında artış devam ediyor.”

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1653658324477542400?s=20