Türkiye turlarının fiyatı yüzde 30 arttı

Türkiye’yi Ziyaret Eden Rus Turist Sayısı
Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin / Foto: thinktraveltech.com

Last Updated on 8 Mayıs 2023 by Turizm Günlüğü

Türkiye turlarının fiyatı yüzde 30 arttı: Rusya’da en popüler tatil destinasyonları Türkiye ve Mısır’a tur fiyatlarındaki ciddi artış turistleri alternatiflere yöneltti.

Rusya’da iş dünyası ve ekonomi konularında yayın yapan Business FM’in haberine göre, geçen sene Rusya’dan Türkiye’ye iki kişilik bir haftalık ortalama tur paketi fiyatı 170 bin Ruble iken, bu yıl ise henüz Mayıs ayında bu rakam 220 – 250 bin Ruble’ye kadar çıktı.

Üst kategorilerdeki otellerde ise bu fiyat 350 – 450 bin Ruble’yi buluyor.

DÖVİZ KURUNDA YÜZDE 30 ARTIŞ

Rusya’da son çeyrekte yüzde 30 artan döviz kuru nedeniyle de tur fiyatlarında artış yaşandı.

“KONAKLAMA VE UÇAK BİLETİ FİYATLARI BELİRLEYİCİ FAKTÖR OLACAK”

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, Türkiye’yi geçen sene 5 milyon 200 bin Rus turistin ziyaret ettiğini, bu yıl bu rakamın üzerine çıkılmasının beklendiğini ancak otel konaklama ve uçak biletlerinin belirleyici faktör olacağını söyledi.

Bu arada Gorin, Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşlarda ortalama bilet fiyatlarının yaklaşık yüzde 20 düştüğünü söyledi.        Türkiye turlarının fiyatı yüzde 30 arttı

Turkrus.com’un aktardığı habere göre Gorin; bu düşüşün Rus havayolu şirketlerinin sefer sayılarının artmasından kaynaklandığını belirtti.