İzmir’de gidebileceğiniz plajlar ve koylar

İzmir’de gidebileceğiniz plajlar / İzmir Gezi Rehberi

Last Updated on 2 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

Evde bunaldığınız zaman çekip gidebileceğiniz plaj ve koylarla dolu İzmir. Sıcaklığın hâkim olduğu yaz aylarında inci tanesi kumları ve masmavi suları olan bu yerler sizi bekliyor.  İzmir’de gidebileceğiniz plajlar

Çat kapı çıkıp gidebileceğiniz, direksiyonu kırıp aniden rotanızı değiştirebileceğiniz plajlar ve koylar ile dolu İzmir. İşte sizler için derlediğimiz yerler:

Tourism Diary MAG “İzmir” sayısını okumak için tıklayın.

ILICA PLAJI / ÇEŞME

ILICA PLAJI / ÇEŞME

Çeşme’nin plajları neredeyse rakip bulunamayacak derecede. Ilıca Plajı ise en popüleri. Yeraltı kaynak sularına yakın olması sebebiyle deniz suyu oldukça sıcak ve mineralli. Hatta bu nedenden dolayı şifalı su diyenler dahi var. Burada sadece yazın değil ilkbahar ve sonbaharda bile denize girebilirsiniz.

SAKIZ ADASI / YUNANİSTAN

Sakız Adasının sembolü dört değirmenler.
SAKIZ ADASI / YUNANİSTAN

Sakız Adası’na Çeşme Limanı’ndan kalkan tekneler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat Yunanistan’a ait olduğu için kapıda vize almanız gerekiyor. Berrak suyunun yanı sıra Pirgi Köyü de adanın en çok ilgi gören yerlerinden. Orta Çağ’dan kalma olan bu köydeki yapılar o kadar sağlam ki çok şiddetli depremlerde dahi zarar görmeden bugüne kadar gelebilmiş.

AYAYORGİ KOYU / ÇEŞME

AYAYORGİ KOYU / ÇEŞME

İncecik kumlardan oluşan kumsalı tertemiz su ile birleşince denize atlamaktan başka bir şey gelmiyor içinizden… Bu güzelliği çalan güzel şarkılar da destekliyor adeta. Özellikle sezon döneminde rüzgârsız bir hava oluyor. Gençler tarafından burası oldukça fazla rağbet görüyor.

PAMUCAK SAHİLİ / SELÇUK

PAMUCAK SAHİLİ / SELÇUK

Mavi Bayraklı temiz denizi ve kumlu yapısıyla olduğu kadar su sporları ve kamp yapmaya uygun olmasıyla da oldukça tercih ediliyor. Burada şezlong ve şemsiye kiralayabilir veya self servis yiyecekiçecek hizmetinden faydalanabilirsiniz.

AKKUM PLAJI / SEFERİHİSAR

AKKUM PLAJI / SEFERİHİSAR

Seferihisar’ın en çok tercih edilen plajı olmasının yanı sıra akvaryum gibi bir görüntüye sahip. Yani yüzerken balıkları çıplak gözle görebilirsiniz! Hem mavi bayrağı var hem de incecik kumları. Suyu biraz soğuk olsa da temiz ve berrak oluşu bunu sorun olmaktan çıkaracaktır. Ayrıca çevresinde dalış ve rüzgâr sörfü gibi aktivite merkezleri de mevcut.

MİMOZA KOYU / KARABURUN

MİMOZA KOYU / KARABURUN

Karaburun merkezinin en güzel koylarından biri. Dalga yok, rüzgâr yok. Bu güzelliklerinin yanında sessiz ve sakin oluşu da ekleniyor. Anlayacağınız tam bir kafa dinleme yeri. Fakat bir konuda uyaralım; suyun altında büyük kayalar ve denizkestaneleri olabiliyor. Bu koya giderken deniz ayakkabısı almayı unutmayın.  İzmir’de gidebileceğiniz plajlar

YENİ FOÇA HALK PLAJI / YENİ FOÇA

YENİ FOÇA HALK PLAJI / YENİ FOÇA

Yeni Foça’nın halk plajı uzun bir sahil şeridine sahip. Düzenli oluşunun yanı sıra mavi bayrağın da sahibi. Temiz ince kumu ve berrak suyuyla bu güzel aile plajının bünyesinde herhangi bir işletme yok. Fakat çevresinde yer alan kafe ve restoranlarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. İster şemsiye ve şezlongunuzu kendiniz götürün isterseniz kiralayın, hiç fark etmez!

DEMİRCİLİ KOYU / URLA

DEMİRCİLİ KOYU / URLA

“Şöyle bir kafa dağıtayım, hafta sonum şenlensin” diyorsanız rotanızı Demircili Koyu’na çevirin. Çakıl taşlarının hâkim olduğu plajda tertemiz ve mavi suyun tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz kamp yapabilirsiniz. Günübirlik ziyaretlerin yanı sıra kamp için de oldukça tercih ediliyor.

DİKİLİ HALK PLAJI / DİKİLİ

DİKİLİ HALK PLAJI / DİKİLİ

Tam 2002 senesinden beri mavi bayrak dalgalanıyor plajda. Tertemiz suyu oldukça sığ. Bu yüzden çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin adresi olmuş durumda. Şezlong ve şemsiye kiralayarak, işletmelerden yeme-içme ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

ÜRKMEZ PLAJI / SEFERİHİSAR

ÜRKMEZ PLAJI / SEFERİHİSAR

İzmir’in keşfedilmemiş saklı cenneti Seferihisar’ın sadece iki kilometre uzağında bulunan Ürkmez Plajı, çevresindeki plajlara kıyasla daha sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Uygun fiyatlı tesisleri, duş alanları ve soyunma kabini gibi olanakları mevcut. Fakat fazlasıyla derin bir denizi olduğundan çocuklu aileler dikkatli olmalı. Sahil şeridinde bulunan kafeterya ve restoranların keyfini çıkarmadan dönmeyin.

Dergiye ulaşabileceğiniz platformlar;

  • Turizm Günlüğü: Dergiler
  • Turkcell Dergilik, Türk Telekom e-Dergi, Magzter ve Dijital Basın.

Bir sonraki sayımızda reklam ve haber ilanları için yer almak istiyorsanız iletisim@turizmgunlugu.com mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.