Ruslar İçin Yeni Londra: Dubai

Ruslar için yeni Londra: Dubai

Last Updated on 8 Eylül 2023 by Turizm Günlüğü

İstanbul beklentiyi karşılamadı… Ruslar için yeni Londra: Dubai

Rusya – Ukrayna Savaşı ve bunu takip eden yaptırımlar sonrasında Rus milyarderlerin çoğu aileleriyle birlikte Dubai’ye taşındı.

İlk dönemde İstanbul’a olan rağbet kısa sürdü ve yüksek beklentiler karşılanmadı.

Forbes Dergisi’nin Rusça edisyonu, milyarderlerin peşinden avukatlar, finansçılar, girişimciler ve start up’çıların da Dubai’nin yolunu tuttuğunu yazıyor.

Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaç Rusya vatandaşının yaşadığı konusunda bir istatistik yok. Ancak Forbes bazı tahminlerin 500 bine kadar çıktığına dikkat çekiyor.

Turkrus’un aktardığı habere göre; dergiye konuşan iş insanı Sergey Lyalin, Dubai’nin Ruslar açısından önemini “Dubai bir nevi Londra’nın rolünü üstlendi, Rusya’da ve eski Sovyet Cumhuriyetleri’nde dünyayla iş yapmak isteyenlerin dışa açılan penceresi oldu. Şimdi anlaşmalar Dubai’deki şirketler ve hukukçular üzerinden yapılandırılıyor” sözleriyle dile getiriyor.

Dergi Rus bankalarının da Dubai’ye açılmak için girişimlerde bulunduğunu, ancak bunların yaptırım engeli nedeniyle genellikle başarısız olduğunu ya da dikkat çekmeden iş yapmaya çalıştığını yazıyor.        Ruslar İçin Yeni Londra: Dubai