Konaklama Vergisini Artırıyor

Yunan Adaları 10 Günde Kaç Ziyaretçi Ağırladı?

Last Updated on 18 Eylül 2023 by Turizm Günlüğü

Son yıllarda turizm bölgelerinde yangın, sel gibi artan doğal felaketler Yunanistan’da Konaklama Vergisi’nde artışa neden olacak.

Yunanistan’da son yıllarda turizm bölgelerinde yaşanan sel, yangın gibi artan doğal felaketler Konaklama Vergisi’nde artışa neden olacak.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis hükümetinin hedeflerini açıklarken özellikle lüks otellerde günlük Konaklama Vergisi’nin 1 Euro’dan 6 Euro’ya çıkarılacağını söyledi.

300 MİLYONLUK VERGİ

Ülke, doğal afetler için 300 milyonluk özel bir rezerv oluşturdu ve bu rakamın 2024’ten itibaren 600 milyon Euro’ya ulaşmasını bekliyor. İlave 300 milyon Euro, özellikle lüks otellerde günlük Konaklama Vergisi’nin 1 Euro’dan 6 Euro’ya çıkarılmasından sağlanacak.

VERGİLER NE OLACAK?

1 Ocak 2018 tarihinden bu yana yürürlükte olan otel veya pansiyonlardaki odaların günlük kullanımı için otel misafirlerine Konaklama Vergisi uygulanmakta.

Konaklama Vergisi, bir ve iki yıldızlı otellerde 50 Cent, üç yıldızlı otellerde 1.50 Euro, dört yıldızlı otellerde 3 Euro ve 5 yıldızlı otellerde 4 Euro ek ücret öngörüyor.

Kaynak: Turizmdatabank