Türkiye’deki Havalimanı Sayısı 61’e Çıkacak

Türkiye’deki Havalimanı Sayısı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı

Last Updated on 23 Kasım 2023 by Turizm Günlüğü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Türkiye’deki havalimanı sayısı 61’e çıkacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin görüşmeleri kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığın faaliyet ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

“ÇUKUROVA HAVALİMANI’NI 2024 OCAK’TA AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dünyada küresel bir havacılık merkezi olmaya başladığını vurgulayarak, 57 olan havalimanı sayısını 61’e çıkartarak bu konumu daha da güçlendireceklerini dile getirdi.

İstanbul Havalimanı ile ülkenin dünyanın bölgesel transit merkezlerinden olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Gayri Safi Milli Hasıla’ya etkisi 23 milyar 750 milyon Euro ekonomik etki sağlayan İstanbul Havalimanı’nda açıldığı günden bugüne 177 milyonu aşkın yolcu trafiği gerçekleşmiştir. Çukurova Bölgesel, Yozgat ve Bayburt – Gümüşhane Havalimanları ile yenilenen Trabzon Havalimanı’nda yapım çalışmalarımız devam ediyor. Kamu özel iş birliğiyle inşa edilen Çukurova Havalimanımızı 2024 Ocak’ta açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Uraloğlu, Yozgat ile Bayburt – Gümüşhane havalimanlarını da 2025 yılında hizmete alacaklarını bildirerek, Trabzon Yeni Havalimanı proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

KAPASİTE ARTIŞINA GİDİLEN HAVALİMANLARI

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın kapasitesini iki katına çıkaracak 2. pist inşaatını tamamladıklarını ve yakında hizmete alacaklarını ifade eden Uraloğlu, şu bilgileri verdi:

Esenboğa Havalimanı kapasitesini 3. pisti yaparak 30 milyon yolcuya, Antalya Havalimanını ise 80 milyon yolcuya yükseltiyoruz. Kayseri Havalimanı terminal binasıyla yıllık kapasite 5.5 milyondan 8 milyon yolcuya yükseldi. Yıllık 2.5 milyon yolcu kapasiteli Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası’nı 2025’te tamamlamayı planlıyoruz. Hatay Havalimanı’nın PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi Projesi’nin yapımını gerçekleştiriyoruz. Kapadokya Havalimanı Terminal Binası’nın yenilenmesi ve 10 bin metrekarelik yeni terminal binası yapılması planlanmıştır. Siirt Havalimanı için 3 bin 700 metrekarelik yeni terminal binası yapılacak.”  Türkiye’deki Havalimanı Sayısı 61’e Çıkacak