Schauinsland Reisen 2023 Sezonunu Değerlendirdi

Schauinsland Reisen 2023 Sezonunu
Schauinsland Reisen Genel Müdürü Gerald Kassner

Last Updated on 23 Kasım 2023 by Turizm Günlüğü

Alman tur operatörü Schauinsland – Reisen 2023 yılı yaz sezonunu değerlendirdi. Duisburg merkezli tur operatörü, 2023 sezonunun öne çıkan destinasyonlarını da açıkladı.  Schauinsland Reisen 2023 Sezonunu

Alman tur operatörü Schauinsland – Reisen, 2023 yılında ilk kez 2 milyar Euro’yu aşan satış rakamına ulaşarak, pandemi sonrası büyümesini sürdürdü.

Duisburg merkezli tur operatörü, 2022/2023 mali yılında yaklaşık 2.1 milyar Euroluk satış rakamına ulaştı. Bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 15.6 artış gösterdi.

Korona salgınının patlak vermesinden önceki son mali yıl olan, 2018/2019 sezonuyla karşılaştırıldığında satışlardaki artış yüzde 57 olarak açıklandı.

Schauinsland Reisen, 2023 yılında sadece satış rakamlarını değil; 1.8 milyonluk “pax”ı geçerek müşteri sayısını da artırdı. Müşteri sayısında önceki yıla göre yüzde 6.8’lik artış kaydedildiği belirtildi.

2023 sezonunda Schauinsland Reisen’in portföyündeki en popüler destinasyonlar İspanya, özellikle Balear ve Kanarya Adaları, Yunanistan, Mısır ve Türkiye oldu.

Tunus, Tayland ve Zanzibar destinasyonlarında da rezervasyon ve satış rakamları bir önceki yıla göre ciddi oranda arttı.

2024 SEZONUNA YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Schauinsland Reisen Genel Müdür Gerald Kassner, “Paket turlara yönelik talebin 2024 yılında da güçlü bir seyir izleyeceğini öngördüklerini, şu anda bile satış ve rezervasyonlarda geçen yılın aynı dönemine göre çift haneli artış rakamlarına ulaşıldığını” belirtti.

Pandemi sonrası “fiyat” faktörünün önemli hale geldiğine dikkat çeken Kassner; “Müşteriler, fiyat konusunda oldukça bilinçli hareket etmeye başladılar. Özellikle aileler uygun fiyatlara önem veriyor. Fiyatlar, aileler için uygun seviyede kalmalı… Bu nedenle, ürün yelpazemizi bilinçli olarak, daha uygun fiyatlı ancak nitelik olarak kaliteden ödün vermeyen 3 ve 4 yıldızlı otel segmentini kapsayacak şekilde genişlettik” dedi.