Akdeniz’de Otel Memnuniyetinde Hangi Ülkeler Öne Çıkıyor?

İzmir ve Muğla Otellerinde Son Durum
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Deposit Photos

Last Updated on 30 Kasım 2023 by Turizm Günlüğü

Akdeniz’de otel memnuniyetinde hangi ülkeler öne çıkıyor?

Yunan Turizm Konfederasyonu (Greek Tourism Confederation – SETE) “Akdeniz’de Otel Memnuniyet Endeksi’nde hangi ülkeler öne çıkıyor?” sorusunun yanıtını açıkladı.

2023 yılının Eylül ayında Akdeniz’de otellerde konaklayanların genel memnuniyet endeksinde Türkiye yüzde 82 ile Fransa’nın önünde yer aldı.

Yüzde 86 ile Yunanistan ilk sırada yer aldı. Türkiye, fiyatta ilk sırada.

OTELLERDE MEMNUNİYET DURUMU

Yunan Turizm Konfederasyonu (Greek Tourism Confederation – SETE) tarafından açıklanan ve fiyat karşılığı, oda, hizmet, temizlik, konum ve yiyecek ve içecek kriterleri açısından, Akdeniz’de otellerde konaklayanların genel memnuniyet endeksinde (GRI), yüzde 84 ile İtalya, İspanya ve G.Kıbrıs önlerde yer alırken Fransa yüzde 77 ile son sırada yer aldı.

FİYAT PERFORMANSTA TÜRKİYE

Fiyat – performans kategorisinde, Türkiye yüzde 87 ile ilk sırada yer alırken, onu yüzde 86 ile Güney Kıbrıs ve Yunanistan takip ediyor.

Dördüncü sırada sırasıyla %81 ile İspanya ve İtalya yer alıyor. Son sırada %76 ile Fransa yer alıyor.    Akdeniz’de Otel Memnuniyetinde

HİZMET VE F&B

Hizmet sıralamasında ise yüzde 90 ile Yunanistan ilk sırada yer alırken, onu yüzde 89 ile Türkiye, yüzde 88 ile Güney Kıbrıs ve İspanya, yüzde 87 ile İtalya takip ederken, son sırada ise yüzde 80 ile Fransa yer aldı.

Yiyecek – içecek (F&B) kategorisinde Güney Kıbrıs %86 ile ilk sırada yer alıyor.

Onu sırasıyla yüzde 85 ile Türkiye ve Yunanistan takip ediyor. Son sırada %83 ile İspanya yer alırken, son sırada %81 ile İspanya yer alıyor.

Kaynak: Turizm Databank