İstanbul Travel + Leisure Listesinde

Galata Kulesi Bir Ay Ziyarete Kapalı Olacak
Foto: Depositphotos

Last Updated on 28 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

İstanbul Travel + Leisure Listesinde… İstanbul “The 50 Best Places To Travel In 2024” Listesinde…

İstanbul, Travel + Leisure’ın (T+L) “The 50 Best Places to Travel in 2024” listesinde yer alarak önümüzdeki yıl mutlaka seyahat edilmesi önerilen destinasyonlardan biri oldu.

Amerikalı seyahat yayını T+L’in ülke, şehir ve deneyimleri derleyerek oluşturduğu “The 50 Best Places to Travel in 2024” listesi, T+L editörlerinin hayal gücünü cezbeden ve önümüzdeki yıl kendi zamanlarını geçirmek istediği destinasyonlardan oluşuyor.

İstanbul gibi dünyanın en çok turist çeken şehirlerinin yanı sıra daha az bilinen lokasyonlara da yer veren liste, meraklı gezginlerin dünyayı yeni bir şekilde keşfetmesine ilham vermek için tasarlanmış.

Yirmiden fazla T+L uzmanının seyahat deneyimleriyle özel olarak hazırladığı 50 destinasyonluk liste, gezilecek yerleri “For Cultural Immersion”, “For the Foods and Drinks”, “For Big-City Thrills”, “For Moments on the Water”, “For Nature Lovers”, “For Beach Vibes” ve “For Adventurous Travellers” olmak üzere yedi kategoride ele alıyor.

“The 50 Best Places to Travel in 2024” listesinde “For Big-City Thrills” kategorisinde yer alan İstanbul, iki kıta üzerinde, geçmişle günümüzü birleştiren modern dokusuyla listenin büyük şehirlerinden biri oldu.

İSTANBUL: TÜRKİYE’NİN LÜKS, STİL KENTİ

Tarihi mekânları, çok kültürlü yapısını yansıtan mimarisi, canlı kültür-sanat sahnesi, baş döndüren tatları ve çok çeşitli alışveriş deneyimleriyle dünyanın gözde şehri İstanbul, T+L’de özel olarak kaleme alınan bir makalede detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Yazıda İstanbul’un 2023 yılında da T+L okuyucuları tarafından Avrupa’nın en iyi şehri seçildiği hatırlatılırken, göz alıcı metropolün neden ziyaret edilmesi gerektiği ayrıntılarıyla ele alınıyor ve özellikle şehrin canlanan Boğaz kıyısının cezbediciliğine dikkat çekiliyor.

Yazıda Karaköy’deki tarihi rıhtımı yeni bir destinasyona dönüştüren Galataport İstanbul, ünlü mimar Renzo Piano’nun Boğaz’ın ışıltılı sularından ilham alarak tasarladığı İstanbul Modern, yine bu bölgede yer alan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ile The Peninsula İstanbul’dan da bahsediliyor.            İstanbul Travel + Leisure Listesinde

İstanbul’un lüks konaklama ve fine-dining yemek deneyimlerinin de kaleme alındığı yazıda İstanbul’un gösterişli otelleri, modern sanat durakları, Michelin Yıldızlı restoranları, lüks ve çok çeşitli alışveriş deneyimleriyle modernitenin başkenti olduğu vurgulanırken; şehrin aynı zamanda asırlar öncesinin izlerini taşıdığına da dikkat çekiliyor.

İstanbul, bundan önceki yıllarda da aralarında CondeNast Traveller, Forbes ve Time Out gibi dünyanın önde gelen yayınlarının hazırladığı seyahat listelerinde de farklı kategorilerde yer almıştı.

Kaynak: TGA