Aile Seyahatlerinin Yeni Gözdesi: Dubai

Last Updated on 23 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Ortadoğu’nun yükselen destinasyonu Dubai yıl boyu güneşli havası, çocukların keyifli vakit geçireceği aqua ve tema parkları, aile dostu otel ve mekanlarıyla ailelere eşsiz tatil imkanları sunuyor. İşte Türk ailelerin Dubai’yi tercih etmesi için 15 neden…        Aile Seyahatlerinin Yeni Gözdesi: Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten biri olan, seyahatlerin yükselen ve trend destinasyonu Dubai, tüm ziyaretçilerine unutamayacakları deneyimler sunuyor.

Yıl boyu güneşli havası, Michelin yıldızlı restoranları, eğlence dolu aqua ve tema parkları, eşsiz deneyimleriyle Dubai; aileleri unutamayacakları, alışılmışın dışında bir tatile davet ediyor.

Dubai’de tatil yapmak için yüzlerce neden var… Biz şimdilik, aileler için sadece öne çıkan 15 nedeni derledik.

🇦🇪 İŞTE AİLELERİN DUBAİ’Yİ TERCİH ETMESİ İÇİN 15 NEDEN 

1) KOLAY VİZE REJİMİ

Dubai, Türk seyahat severlere daha yola çıkmadan kolaylıklar sunmaya başlıyor. Son yıllarda Türklerin korkulu rüyası haline gelen vize sorunu, Dubai seyahatleri için söz konusu değil…

Dubai vizesine başvuru için diğer vizelere göre, çok daha az evrak gerekiyor.

Vize danışmanlık şirketlerinin yanı sıra Emirates, Fly Dubai, Etihad Airways gibi Dubai’ye uçacağınız havayolu firmaları, seyahatinizin düzenlenmesine yardımcı olan DubaiTatili.com gibi lisanslı seyahat acentaları sizin adınıza başvuruda bulunabiliyor.

Dubai Vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için DubaiTatili.com’u ziyaret edebilirsiniz

2) TÜRKİYE’YE SORUNSUZ ULAŞIM, KISA MESAFE, GÜNDE 10’DAN FAZLA UÇUŞ OLMASI

Bayrak taşıyıcı havayolu firmaları olan Türk Hava Yolları ve Emirates’in ve Ethiad Airways’in yanı sıra; Air Arabia, Pegasus, Ajet, Fly Dubai gibi low cost havayolu firmaları da Birleşik Arap Emirlikleri’ne direkt uçuşlar düzenliyor.

Ethiad Airways Abu Dabi aktarmalı, Air Arabia ise Sharjah aktarmalı olarak Dubai’ye uçuyor. Sharjah, Dubai’ye 30 dakika, Abu Dabi ise 1 saat uzaklıktadır.

Bu havayolu firmaları, günde 10’dan fazla düzenledikleri uçuşlarla Birleşik Arap Emirlikleri’ne kolay ve uygun fiyatlı ulaşım imkanları sunuyor.

3) DÜNYA’NIN EN GÜVENLİ YERLERİNDEN BİRİ OLMASI

Güvenlik faktörü turizmin olmazsa olmazı… “Dubai güvenli mi?” sorusu, uluslararası kuruluşlar tarafından değerlendirilip; son derece güvenli olduğu belirtilerek yanıt bulmuştur.

Dünyanın en güvenli 7. kenti

Dubai, küresel veri tabanı Numbeo tarafından 2023 yılında yayımlanan “En Güvenli Şehirler Listesi”nde 7. sırada yer aldı.

Dubai’de yaşayanların yüzde 95’i kendini güvende hissediyor

2021 yılında, ABD’de merkezli kamuoyu araştırma kuruluşu Gallup’un gerçekleştirdiği Küresel Kanun ve Nizam Raporu’na göre (Global Law and Order), Dubai’de yaşayanların yüzde 95’i kendilerini güvende hissettiklerini açıkladı.

Kadınlar için en güvenli 3. şehir

Diğer yandan Dubai, kadınlar için ziyaret edilebilecek en güvenli destinasyonlardan biridir. Sigorta web sitesi InsureMyTrip tarafından 2022 yılında yayınlanan raporda Dubai, kadın turistlerin ziyaret edebileceği en güvenli 3. şehir olarak gösterildi.

4) KIŞ MEVSİMİNDE DUBAİ PLAJLARINDA YAZI YAŞAMAK

Foto: visitdubai.com

Dubai, yıl boyunca güneşli günlerin yaşandığı bir iklime sahiptir. Dubai’de yılın en soğuk dönemi; Aralık ile Mart arasıdır. Bu dönemde, gün boyunca sıcaklıklar 24°C ila 28°C derece arasında seyir izler.

Yağmurlu, kapalı ve soğuk Türkiye günlerinde Dubai, yaz mevsimine kaçış rotası olabilir. Soğuk kış günlerinde Dubai plajlarının keyfini çıkararak; kasvetli kış günlerinden kaçabilirsiniz.

Hareketli Dubai plajları yıl boyunca Dünyanın dört bir yanından yaza özlem duyan ziyaretçilerini ağırlar.

Dubai’nin öne çıkan plajları ise: Kite Plajı, Jumeriah Halk Plajı, Cave Plajı, Dubai Island Beach, Al Mamzar Sahil Parkı, Palm West Beach, Sunset Plajı ve Al Sufouh Plajı olarak sıralanabilir.

Kışa Dubai plajlarında kısa bir mola vermek için DubaiTatili.com’u ziyaret edebilirsiniz

5) LÜKS VE KONFORUN DESTİNASYONU: DUBAİ

Foto: visitdubai.com

Dubai, ışıltılı gökdelenleri, palmiyelerle kaplı plajları, lüks otelleri ve Michelin yıldızlı restoranlarıyla dünyanın en lüks tatil destinasyonlarından biridir.

Dubai, dünyaca ünlü lüks otelleri, marinaları, alışveriş merkezleri ve şık plaj kulüpleriyle lüks ve konforu bir arada sunar.

Lüksün simge yapısı: Burj Al Arab

Dubai 2013 – Burj Al Arab / Foto: Deposit Photos

Dubai’nin simge yapısı Burj Al Arab (Arapların Kulesi), dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olmakla ün yapmıştır. Burj Al Arab, Dubai’deki lüks yapıların simgesi haline gelmiştir.

6) WATERPARK ALTERNATİFLERİ

Dubai, waterpark, aquapark ve oyun havuzlarıyla çocuklu ailelere adrenalin, eğlence dolu anlar sunuyor.

Sörften paddleboarda birçok aktivite sayesinde çocuklar, Dubai tatili süresince unutamayacakları deneyimleri edinme fırsatına sahip olacak.

Dubai’de öne çıkan su parkları

Wild Wadi Su Parkı: Dubai’nin ilk su parklarından biri olan Wild Wadi, Burj Al Arab manzaralı muhteşem konumu sayesinde tartışmasız en çok tercih edilen seçeneklerden biri.

Aquaventure Su Parkı: Dubai’nin en büyük su parkı heyecan verici atraksiyonlarıyla küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek pek çok etkinlik sunuyor.

Legoland Su Parkı: Lego’larla kurulu küçük bir dünya olan Legoland, çocuklara birçok su aktivitesi de sunuyor. Burada klasik kaydırakların ve suya atlama atraksiyonlarının yanı sıra, çocukların kendi sallarını tasarlayıp suda yüzdürebilecekleri Build-A-Boat (Tekne İnşa Et) alanı gibi eğitici aktiviteler de sunuluyor.

Dubai’deki tüm aquapark’lar için giriş biletlerini DubaiTatili.com’dan alabilirsiniz

7) DÜNYA’NIN ÖNDE GELEN TEMA PARKLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPMASI

Foto: visitdubai.com

Dubai, çocukların keyifli vakit geçirebileceği, renkli ve aktivite dolu tema parklara da ev sahipliği yapıyor.

Dubai’de öne çıkan tema parklar: İlk etapta IMG Worlds of Adventure, MOTIONGATE Dubai, LEGOLAND Dubai ve Play DXB olarak sıralanabilir.

28 futbol sahası büyüklüğünde, kapalı tema parkı olan IMG Worlds of Adventure, 20’den fazla sürüş ve atraksiyona ev sahipliği yapıyor. Çocuklar, Cartoon Network karakterlerinin maceralarına katılarak kendinden geçerken, Marvel çizgi roman süper kahramanlarıyla da (Spider-Man, Iron Man, The Hulk, Thor ve The Anengers ile) zaman geçirme fırsatı buluyor.

Legoland Water Park bitişiğindeki Legoland Dubai Parks and Resort’ta lunapark trenine binip macera dolu anlar yaşayabilir, Legoland Hotel’de konaklayabilir ve kendi arabanızı inşa edip, ailenizle Lego arabalarıyla yarışabilirsiniz.

Dubai’deki tüm tema parklar için giriş biletlerini DubaiTatili.com’dan alabilirsiniz

8) AİLE DOSTU OTELLER VE MEKANLAR

Foto: visitdubai.com 

Dubai, her bütçeye uygun sayısız konaklama seçeneği sunuyor. Dubai’de uygun fiyatlı pek çok aile dostu otel seçeneği bulabilirsiniz.

Cıvıl cıvıl kafeleri ve mağazaları ile aile dostu mekanlar

JBR’nin (Jumeirah Beach Residences) tam karşısında yer alan The Beach, yemek mekanları, oteller ve dinlenme salonlarının yanı sıra çok çeşitli aile dostu aktivitelerin yer aldığı bir bölgedir.

February 30 / Foto: visitdubai.com

Dubai’de aile dostu beach club seçenekleri: Riva Beach Club, Jumeirah Beach Hotel, February 30

Dubai otellerinden uygun fiyata rezervasyon yapmak için DubaiTatili.com’u ziyaret edebilirsiniz

9) GENİŞ ALIŞVERİŞ İMKANI

Dubai, sahip olduğu alışveriş merkezleri ve geleneksel çarşılarıyla alışveriş turizminin gözde destinasyonları arasında yer alıyor.

Dubai’deki alışveriş merkezlerinden son moda kıyafetleri, en son çıkan teknolojik ürünleri cazip fiyatlara satın alabilirsiniz.

Arapça’da souk (souq) çarşı anlamına geliyor. Dubai’deki “souk” olarak adlandırılan geleneksel çarşılarda ise mücevherat, yerel kıyafet, halı, baharat ve hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz.

Dubai’de öne çıkan AVM’ler: Ibn Battuta Mall, Mall of Emirates, Dubai Festival City, Dubai Hills Mall

Dubai’de öne çıkan geleneksel çarşılar: Textile Souk, Gold Souk, Ripe Market, Al Fahidi Souk, Souk Madinat Jumeirah, Spice Souk, Global Village

10) AİLE DOSTU ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

Foto: visitdubai.com

Dubai, AVM’leri, açık hava alışveriş merkezleri, lüks markaların dükkanlarının yer aldığı caddeleri ve kış aylarında düzenlenen Dubai Shopping Festivali ile alışveriş meraklıları için son yıllarda öne çıkan destinasyonlar arasında yer alıyor.

Dubai tatilinizin en az 1 gününü, ailenizle beraber yapacağınız renkli alışveriş turuna ayırabilirsiniz.

İşte Dubai’de alışveriş için öne çıkan noktalar:

Dubai’nin açık hava alışveriş merkezleri ve alışveriş noktaları: The Beach, City Walk, Boxpark, The Ripe Market

Dubai’de öne çıkan AVM’ler: The Dubai Mall, Dubai Festival City Mall, Mall of the Emirates, Mercato Mall, Ibn Batuta Mall, WAFI Mall, Dubai Marina Mall, Dubai Outlet Mall, Burjuman, City Centre Mirdif, Nakheel Mall, Dubai Hills Mall

11) ŞEHİR İÇİ RAHAT ULAŞIM

Foto: visitdubai.com 

Metro: Dubai metrosunun, Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan (DXB) şehrin en işlek bölgelerinden geçen “kırmızı” ve “yeşil” olmak üzere iki farklı hattı bulunuyor. Metro ile şehrin önemli birçok noktasına ulaşabilirsiniz.

Otobüs: Otobüsler, Dubai’yi düşük maliyetle keşfetmenin bir yoludur. Dubai’de otobüsler günün 24 saati çalışır ve seferler 30 dakikada bir düzenlenir.

Taksi: Dubai’de şehrin hemen hemen her yerinden taksiye binebilir veya telefonla çağırabilirsiniz. Careem, Uber gibi uygulamalar üzerinden de taksi çağırabilirsiniz.

Scooter: Diğer yandan Careem, Tier, Skurtt, Arnab ve Lime gibi akıllı telefon uygulamalarıyla Şeyh Muhammed bin Rashid Bulvarı, Jumeirah Lakes Towers ve Dubai Internet City gibi bölgelerde motorlu veya elektrikli scooter kiralayabilirsiniz.

12) DÜNYA MUTFAĞI VE ZENGİN LEZZET

Foto: visitdubai.com 

Sokak yemeklerinden Michelin Yıldızlı restoranlara, Dubai’nin sunduğu zengin lezzet dünyasını deneyimlemeye hazır mısınız?

Dünyaca ünlü Michelin Rehberi, Dubai’yi bir “gastronomi destinasyonu” olarak ilan etti. Dubai’de Michelin Yıldızı alan restoranların yanı sıra bazı restoranlar da Bib Gourmand Ödülü’ne layık görüldü.

Dubai’de ödüllü restoranların yanı sıra yerel mutfağı, Arap yemeklerini tadabileceğiniz, lüksü uygun fiyatlara sunan restoranlar da yer alıyor.

Yöresel yemekleri uygun fiyatlara sunan restoran önerileri olarak; Aseelah, Logma, SMCCU, Al Fanar Restaurant ve Siraj’ı sıralanabilir.

İster dünya mutfaklarından lezzetler sunan şık mekânlar, ister uygun fiyatlı yemekler sunan, cebinize uygun favori mekanlar olsun aradığınızı Dubai’de rahatlıkla bulacaksınız.

13) KÜLTÜREL DENEYİM KAZANIMI

Lateefa Bint Maktoum / Foto: visitdubai.com

Daha önce seyahatlerinde ağırlıklı olarak Batı ülkelerini ve yurt içi destinasyonları tercih edenler için Dubai, çok farklı kültürel bir deneyim sunacak.

Ortadoğu kültürü ve mimarisinin, modern mimarinin iddialı, sınırları zorlayan örnekleriyle buluştuğu Dubai, birçok seyahat dergisinin, seyahat yazarının “Ölmeden Önce Ziyaret Edilmesi – Deneyimlenmesi Gerekenler Listesinde” yer almaya başladı.

Infinity des Lumieres Downtown / Foto: visitdubai.com

Dubai, modern yüzüyle birçok önemli konser, sanat sergisi gibi birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Örnek vermek gerekirse Dubai, 2024 yılının kış aylarında Ed Sheeran Konseri, The Phantom of the Opera Müzikali, Quoz Sanat Festivali, One Republic Konseri, InClassica Uluslararası Müzik Festivali başta olmak üzere birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Bu etkinliklerinizin yanı sıra Dubai’de şehir turu atarken birçok sokak sanatı, mural çalışmaları sizlere eşlik ederek, şehir turunuza renk katacak.

14) SAFARİ TURU, ÇÖLDE KONAKLAMA GİBİ YEREL AKTİVİTELER

Dubai’nin modern mimari örneklerinin, gökdelenlerin, görkemli yapıların yer aldığı şehir merkezi dışındaki bir diğer yüzü de çöl ortamıdır.

Birçok seyahat severin Dubai’de yapılması gerekenler listesinin ilk sıralarında “çölde safari”, “çölde konaklama deneyimi” gibi etkinlikler yer alır.

Bu aktiviteler Dubai seyahatinizi unutulmaz kılacak deneyimlerdir.

Dubai’de çöl konseptli yapabileceğiniz aktiviteler arasında; çöl safarisi, VIP safari deneyimi, çölde ATV turu, kum sörfü, sıcak hava balonu ile Dubai’yi farklı bir açıdan keşif turu, paramotor turu sıralanabilir.

Dubai’de safari turu, diğer aktiviteler ve çölde konaklama teklifleri için DubaiTatili.com’u ziyaret edebilirsiniz

15) DUBAİ’NİN INSTAGRAM’LIK LOKASYONLARI

Ve son olarak günümüz seyahatlerinin, tatillerin vazgeçilmezi olan Instagram fotoğrafları…

Dubai, fütüristik şehir manzaraları, renkli noktaları ve arka planda sıra dışı manzaraları ile seyahat severlere eşsiz fotoğraf karelerini yakalamaya imkan sunuyor.

Dubai Design District / Foto: dubaidesigndistrict.com

Şehrin en havalı ve en yaratıcı noktalarından biri olan Dubai Design District (d3), eşsiz fotoğraf kareleri için önde gelen lokasyonlar arasında yer alıyor.

Popüler adı d3 olan bu lokasyonda, şık yapılar ve geniş caddelere düşen geometrik gölgeler ile Instagram için harika pozlar yakalayabilirsiniz.

The Dubai Fountain (Dubai Fıskiyeleri) da Dubai’nin en popüler fonlarından biri.

Wings of Mexico heykeli de popüler fotoğraf noktalarından biri. Şehrin en ikonik manzarasını mükemmel bir şekilde arkanıza alıp bir melek gibi görüneceğiniz bu noktada, muhteşem pozlar yakalayabilirsiniz.  Aile Seyahatlerinin Yeni Gözdesi: Dubai

Instagram fotoğrafları için diğer lokasyon önerilerimizi ise; Al Seef Bölgesi, Miracle Garden, Dubai Creek Harbour olarak paylaşabiliriz.

✈️ DUBAİ TATİLİNE GİDEN EN KISA YOL: DUBAİTATİLİ.COM 🏖️

Bir sonraki tatiliniz için Dubai’yi düşünüyorsanız; siz de DubaiTatili.com web sitesini ziyaret ederek; cazip fiyatlarla sunulan tur paketlerini inceleyebilirsiniz.

DubaiTatili.com üzerinden, ailelere yönelik paket turlar ya da kendi tercihleriniz doğrultusunda oluşturacağınız kişiye özel (tailor made) turların satışı ve planlaması yapılmaktadır.

OKUMA ÖNERİSİ: Dubai Uzmanı DubaiTatili.com Acentalar ile İş Birliğine Hazır