Ünlü Şef Hüseyin Özer, Nar Ekşisi Türk Yemeklerini Mahvediyor

Londra'nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açan Ünlü Şef Hüseyin Özer, Nar Ekşisi Türk Yemeklerini Mahvediyor dedi.
Londra'nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açan Ünlü Şef Hüseyin Özer, Nar Ekşisi Türk Yemeklerini Mahvediyor dedi.

Last Updated on 27 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Ünlü Şef Hüseyin Özer, Londra’nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açtı. Türk mutfağını Londra’dan dünyaya tanıtan dünyaca ünlü şef Sofra restoranlarının kurucusu Hüseyin Özer Londra’nın en şık ve pahalı semti Bond Street üzerinde iki yeni restoran açtı. Londra’nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açan Ünlü Şef Hüseyin Özer, Nar Ekşisi Türk Yemeklerini Mahvediyor dedi.

Birisi deniz mahsulu Balık & Meze diğeri ise et ızgara temelli Stake & Meze olan restoranlar daha ilk haftasında popüler oldu, önünde kuyruklar oluşuyor.

Ünlü Şef Hüseyin Özer, Londra’nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açtı

Londra'nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açan Ünlü Şef Hüseyin Özer, Nar Ekşisi Türk Yemeklerini Malvediyor dedi.
Londra’nın En Lüks Semtinde İki Yeni Restoran Açan Ünlü Şef Hüseyin Özer, Nar Ekşisi Türk Yemeklerini Mahvediyor dedi.

“LEZZETİ VE SAĞLIĞI BULMAK ÖNEMLİ BEĞENMEYENİN BALIĞINI BEN YİYİYORUM “

Avrupa’nın en fazla Türk restoranı olan ülkesinin İngiltere olduğunu ifade eden Özer, yeni restoranlarında balık ve steak konusunda çok iddialı olduğunu söyleyerek “Dünyada yurt dışında istiridye satan ilk Türk restoranıyız. İngiltere’de bulunan en pahalı balıkları menüye koydum.

Steak de çok özel. Steak sipariş verenlere önce üzerinde ceviz ve sos ile yeşil bir salata veriyoruz ve özel soslu olan etimiz sınırsız patates kızartması ile geliyor. Yeni bir konsept geliştirdik. Londra’nın göbeğinde en pahalı semti Bond Street üzerinde yan yana olan hem balık hem de steak restoranımız kısa sürede popüler oldu”dedi.

Lezzeti ve sağlığı bulmanın çok önemli olduğunu ifade eden Özer,

Londra’da hem meze hem de ana yemeklerin tamamını zeytinyağı ile yapan tek Türk restoranı. “Zeytinyağı olmayan yemeğim yok. İngiltere’de zeytinyağı ile yemek yapan tek lokantayız. Tereyağsız yemek olur ancak zeytinyağsız yemek olmaz. Maliyeti ne kadar yüksek olursa olsun bütün yemeklerimi, özellikle de ‘anne yemeklerini’, hatta etli kuru fasulyeyi bile zeytinyağı ile yapıyorum” dedi.

NAR EKŞİSİ TÜRK YEMEKLERİNİ MAHVEDİYOR

Aynur Tattersal ve Şef Hüseyin Özer
Aynur Tattersal ve Şef Hüseyin Özer

Türk yemeğini geliştirerek Londra’dan dünyaya tanıtan Özer Türkiye’deki restoran sahipleri ve şefleri uyarıyor. Hemen hemen her restoranda kullanılan Nar ekşisinin yemekleri mahvettiğini söyleyen Özer, “Nar ekşisinden daha kötü bir sos yoktur. Nar ekşisi Türk yemeklerini mahvediyor. Marketlerden alınan nar ekşisi sosu salataları, kısırların tadını tamamen değiştirip bozuyor. Sos yapmak yerine hazır nar ekşisi kullanılıyor. Zeytinyağı, limon, kekik ve hardal ile basitçe bir sos hazırlanabilir” diye konuştu.

HEDEF ZEYTİNYAĞLI ANNE YEMEĞİ YAPAN ŞEFLER YETİŞTİRMEK

Memleketi Tokat’ta geçtiğimiz ay harap bir tarihi Ermeni binasını da satın alan Özer, burayı aslına uygun restore etmeyi planlıyor. En kısa zamanda projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Ünlü şef, orada 7’den 77’e herkesin yemek yapımı konusunda eğitim görmesi, programı tamamlayanların kaliteli restoranlar açılmasına ön ayak olmayı hedefliyor.

Özer, restore ettiği binanın odalarına orada daha önce yaşamış kişilerin isimlerini vermek istediğini ifade ederek, “Daha önce yaşayan aile Amerika’daymış onları buldum. Tokatlı bir hemşerim yardımcı oldu ilk sahiplerine ulaştık. Restorasyon tamamlandıktan sonra onların isimlerini vereceğim“ dedi.

KİTABINI KAPAĞINDA ZEYTİN DALI VE ZEYTİN TANELERİ VAR

Özer, yıllar önce kurmuş olduğu Özer Eğitim Vakfı üzerinden gerçek ihtiyacı olan öğrencilere burs ve maddi yardım sağlıyor. Üzerinde zeytin taneleri ve zeytin dalı fotoğrafı bulunan yemek kitabının tüm gelirlerini de vakfa bağışlayan Özer, “Benim Sofra Cook Book adlı kitabım uzun yıllardır piyasada ve büyük rağbet görüyor. İngilizce basılan kitabımın tüm gelirlerini de çocuk okutmak için kurduğum vakfa bağışlıyorum” dedi.

Restoranlarında yüzlerce şef yetiştirdiğini ifade eden Özer, “ Yıllardır Sofra’larımda milyoner yetiştiriyorum. Burası sadece restoran değil bir okul. Sofra restoranlarında Türk yemeğini geliştirdim ve benimle çalışan sayısız kişi buradan ayrıldıktan sonra kendi yerlerini açarak milyoner oldu” dedi .