“Suudi Arabistan’ın Turizm Hedefleri için Yardımcı Olabiliriz”

İlk 3.5 Aylık Rezervasyonlara Göre Hedeflerimizle Uyumlu İlerliyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

Last Updated on 16 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Suudi Arabistan’ın turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye yardımcı olabilir  Suudi Arabistan’ın Turizm Hedefleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan’ın turizm hedeflerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye’nin yardımcı olabileceğini belirtti.

Bakan Şimşek “Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Türkiye ile Suudi Arabistan’ın bu alanlarda iş birliği yapması hem bizim hem onların menfaatine” dedi.

“MEVSİMLER ÖRTÜŞMÜYOR”

Suudi Arabistan’ın iddialı turizm hedefleri bulunduğunu belirten Şimşek, “Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü bizim mevsimler örtüşmüyor; onların turizm mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır” diye konuştu.

OKUMA ÖNERİLERİ

Suudi Arabistan’ın turizmdeki hedefleri ve Vision 2030

Suudi Arabistan’ın turizm projeleri ve Vision 2030

“TUR OPERATÖRLERİMİZ ORAYA DA TURİST GÖTÜREBİLİRLER”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Oradaki tesislerin yapılmasına ve işletmesine katkıda bulunabiliriz. Oraya tur operatörlerimiz ile turist götürmeye de katkıda bulunabiliriz. Türkiye ile Suudi Arabistan’ın bu alanlarda iş birliği yapması hem bizim hem onların menfaatine. Tur operatörlerimiz yazın buraya nasıl turist getiriyorlarsa, para kazanarak oraya da turist götürebilirler.”

Kaynak: İstanbul Ticaret Gazetesi