2024 Yılında Turizmi Tehdit Eden 5 Faktör

Turizmde "Son Dakika"ya Doğru Son Durum
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Depositphotos

Last Updated on 21 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

2024 yılında, turizm ve konaklamada 5 önemli tehdidin büyümeyi yavaşlatacağı belirtiliyor.    2024 Yılında Turizmi Tehdit Eden 5 Faktör

İspanya’da yapılan HIP 2024 yılında Hotel Trends’e değerlendirme yapanlar, iyi bir sezon beklediklerini ancak düşük bir büyüme olacağını vurguladı.

TEHDİTLER NELER?

Büyümeyi yavaşlatacağı belirtilen konular içinde, 1) yaza doğru uçak biletlerinin fiyat artışları var. Biletler bu kadar yüksek fiyatlara devam ederse uluslararası talepte belirli bir daralma olacak.

Turizm Databank’ın aktardığına göre; turistlerin kalitesinde artış olmazsa 2023 yılındaki başarının yok olma riski de tartışıldı. Kaliteli bir destinasyon imajını korumak için destinasyonların bir plana ihtiyacı var. 2) Şehirlerin aşırı kalabalıklaşması ve turist konutlarının kontrolsüz büyümesi de önemli sorun.

3) Yüksek maliyetleri telafi edecek gelir artışı olmaması durumunda ve konaklama arzının artmaya devam etmesi durumunda kar marjlarını korumak zorlaşacak.

4)  Öte yandan yeni yatırımcılardan gelen talep, fonların ve aile şirketlerinin sektöre girme isteğinden arzda aşırı şişme bekleniyor. Hızlı giriş-çıkış fırsatçılığı, her zaman kârlı olmayan kira sözleşmelerinin imzalanmasını zorunlu kılıyor ve bu da sektörün kârlılığını tehlikeye sokuyor.          2024 Yılında Turizmi Tehdit Eden 5 Faktör

Son olarak, 5) şirketlerdeki ekiplerde kalıcılık ve aidiyet duygularının ortadan kalkması gibi bir tehdit var. Ortak hedeflere yönelik ortak bağlılık duygusu da azalıyor. Personel eksikliği sorunlarını hafifletmek için çok fazla seçenek de yok.

Kaynak: Turizm Databank

OKUMA ÖNERİLERİ

2024 Yılında Turizmin Seyrini Belirleyecek 9 Konu

2024’te Öne Çıkacak Tatil Trendleri

Amadeus 2024 Yılı Seyahat Trendlerini Açıkladı