Bir Avrupa Hayali: Benelux & Paris Turu

benelux paris turları
Paris, Eyfel Kulesi.

Last Updated on 22 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Benelux ve Paris’te geçireceğiniz 7 gece 8 gün, size sadece göz kamaştırıcı yerleri ve sanat eserlerini değil, aynı zamanda listede yer alan şehirlerin ruhunu ve sıcaklığını da gösterecek. Her bir köşe başı, her bir sokak taşı, kendi hikayesini anlatacak. Bu eşsiz rota, sizin için tekrar tekrar yaşanması gereken bir yolculuğun başlangıcı olacak. benelux paris turları.

Travelzone’dan Benelux & Paris Turu

İşte Travelzone operatörlüğünde düzenlenen “7 gece 8 günlük Benelux & Paris Turu”nda sizi bekleyenler: (Yazının son kısmında okuyacağınız iki özel sürpriz turu, keşif listenize eklemeyi unutmayın!)

Bilgi Notu: Benelüks; Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’un coğrafi olarak birlikteliğini anlatan, politik ve ekonomik iş birliği temeline oturan uluslararası bir birliktir. “Benelüks” adı, bu üç ülkenin kendi dillerindeki adlarının ilk hecelerinin birleştirilmesiyle oluşur.

Romantizmin Başkenti Paris’te Unutulmaz 3 Gün

benelux paris turları
Fransa, Paris / Eyfel Kulesi

Paris, ışıkların ve aşkın şehri, her köşesi sanat ve tarihle dolu büyüleyici bir başkent. Burada 3 gün sürecek bu gezi sırasında şehrin en önemli simgelerini ziyaret ederek unutulmaz anılar biriktirmek için kusursuz bir fırsat bulacaksınız.

Eyfel Kulesi, Champs Elysees, Da Vinci şifresine konu olmuş Louvre Müzesi ve piramit, D’orsay Müzesi, Zafer Takı, Etoile Meydanı, Napolyon’un mezarı, Meclis binası, 3. Aleksandr köprüsü, 1990 yılı sanayi fuarı amaçlı yapılmış Grand Palace ve Petite Palace, 1789 Fransız devrimine konu olmuş Concorde Giyotin Meydanı panoromik şehir turunda göreceğiniz yerler arasında.

Ekstra olarak düzenlenecek olan Paris Kombine Turu, Paris by Night Turu ve Muhteşem Normandiya Sahilleri & Outlet Turu belki de daha önce görmediğiniz yerleri keşfetmenizi sağlayacak.

Lüksemburg’un Gizli Köşelerinde 1 Günlük Zaman Yolculuğu

benelux paris turları
Lüksemburg

Kısa ama dolu dolu geçecek olan bu günde ekstra olarak düzenlenen Reims (Champagne) Turu’na katılabilirsiniz. Champagne bölgesinin incisi ve bir zamanlar birçok Fransız kralının taç giyme törenlerine ev sahipliği yapmış olan Reims şehrini yakından tanıyacaksınız. Gotik mimarinin eşsiz örneklerini barındıran bu tarihi şehirde; Reims Katedralini, The Palace of Tau ve Saint Remi Bazilikası gibi tarihi öneme sahip diğer yapıları ziyaret edeceksiniz.

Reims’teki bu tarihi yolculuğun ardından, Lüksemburg’ta akşam vaktinde büyüleyici bir panoramik şehir turuna çıkabilirsiniz. Petrus Nehri Vadisi, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen eski şehir merkezi ve dar sokakları, Anayasa Meydanı, şehir katedrali ve Dükler Sarayı görülecek yerler arasında.

Kanallar Şehri Amsterdam’da 2 Günlük Benzersiz Tarih ve Kültür Turu

Amsterdam

Bu iki günlük gezide, tarihî derinliği ve capcanlı kültürü ile Avrupa’nın çeşitliliği ve zenginliği gözlerinizin önüne serilecek.

Ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Trier Turu ile Moselle nehri kıyısında yer alan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş, Almanya’nın en eski şehri olarak ünlenen, Roma döneminden kalma binaları ve eserleri ile sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak olan, Alman filozof Karl Marx’ın doğduğu şehir Trier’de Konstantin Bazilikası Aula Palatina, Karl Marx’ın evi, şehrin tarihi ana giriş kapısı Porta Nigra ve Trier Katedrali görülecek yerler arasında.

Panaromik Amsterdam şehir turunda ise sizi Dam Meydanı, Kraliyet Sarayı, Çiçek Pazarı, Kırmızı Fener Sokağı bekliyor olacak.

Muhteşem Hollanda Turunda “Kuzeyin Venedik’i” olarak adlandırılan Amsterdam’da manzara eşliğinde kanal ve köprüleri gördükten sonra dünyaca ünlü elmas fabrikasını gezecek, “Hollanda’nın gerçek güzelliğini görmek isteyen Volendam’a gitmeli” şarkısına ilham veren eski bir balıkçı kasabası olan Volendam’ın liman bölgesinde geçirdiğiniz zamana doyamayacaksınız. Marken kasabasında balıkçıların şirin ve küçük evlerdeki yaşamlarını izleyebilir ve uygun fiyatlı hediyelik eşya almayı düşünebilirsiniz. Ardından yel değirmenleri ile büyülü bir kasaba olan Zaanse Schans’ı görme fırsatı yakalayacaksınız.

Brüksel’de Geçirilecek İkonik 1 Gün

benelux paris turları
Belgian Royal Palace in Brussels / Belçika, Brüksel. Kraliyet Sarayı

Bir gün sürecek bu gezide, sizi Brüksel’in simgesel yapılarına ve Brugge’un masalsı sokaklarına götürecek bir macera bekliyor.

Kanalları, eski köprüleri ve UNESCO koruması altındaki yapıları ile ünlü Brugge kenti, Avrupa’nın en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Şehrin çikolatası ise dünya çapında ün kazanmış durumda. Bu yüzden ekstra Brugge Kenti Turu’na katılarak, şehrin gizemli güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Brüksel panoramik şehir turu ise şehrin en ikonik yerlerini ziyaret etme fırsatı sunuyor. Kraliyet Sarayı, Çin ve Japon evleri, Grand Place (şehir meydanı), Borsa Binası, Atomium Anıtı, Heysel Stadyumu ve Mannequin Pis (işeyen bebek heykeli) görülecek yerler arasında yerini alıyor. benelux paris turları. benelux paris turları.

Express Benelux Turu

Fransa’nın Başkenti Paris’te Eyfel Kulesi ve Alexandre III Köprüsü.

Alternatif Turlar Arayanlara Özel Öneriler

  • Avrupa’nın kalbinde unutulmaz bir keşif deneyimi yaşamak için kısıtlı zamanınız varsa, Express Benelux Turu tam size göre! Benzersiz bir programla, sadece 5 günde Paris’in büyüsü, Brüksel’in tarihi ve Amsterdam’ın canlı sokaklarını keşfedebilirsiniz. Sadece Travelzone tarafından hazırlanan bu tur size Paris’te 2 gün, Brüksel’de 1 gün ve Amsterdam’da 2 gün geçirme fırsatı sunuyor.
  • “Alsace Harikaları” olarak öne çıkan Benelux-Alsace-Paris turu ise sizlere 7 gece 8 gün boyunca Avrupa’nın en büyüleyici köşelerini keşfetme imkanı sunuyor. Strasbourg ve Colmar’ın eşsiz güzelliklerini yaşayacak, Alsace bölgesinin göz alıcı manzaralarına ve zengin kültürel mirasına hayran kalacaksınız.

İster Express Benelux Turu ile zamana meydan okuyun isterseniz Benelux Alsace Paris turuyla Avrupa’nın büyüsünü derinlemesine hissedin. Hangisini seçerseniz seçin, Travelzone ile geçireceğiniz her an, Avrupa’nın kalbinde eşsiz bir maceraya dönüşecek. Şimdi keşfetme zamanı!