Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları Kimler?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları

Last Updated on 22 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Turizmin başkenti Antalya’da siyasi partilerin büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterdiği isimler belli oldu. İşte Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları…

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler kapsamında sandık başına gidecek. Pek çok partinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayları belirlendi.

31 Mart Pazar günü yapılacak 2024 Yerel Seçimleri’nde;

  • CHP Muhittin Böcek,
  • Adalet ve Kalkınma Partisi Hakan Tütüncü,
  • İYİ Parti Nesrin Ünal,
  • Vatan Partisi Serdar Üsküplü,
  • Türkiye Komünist Partisi Nazlı Ece Mutlu
  • Yeniden Refah Partisi Ümit Özkurt ve
  • DEM Parti Kemal Bülbül isimleriyle oy pusulasında yer alacaklar.

MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde doğdu.

Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ve İktisat bölümlerinde tamamladı. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı oldu ve yüzde 27 oy alarak seçildi. 5 yıllık çalışma döneminin ardından, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu ve ikinci döneminde yüzde 50’nin üzerinde oy alarak yeniden seçildi.

Konyaaltı Belediyesi’ndeki çalışmaların ardından, 29 Mart 2009’da yüzde 60 oy oranıyla bir kez daha seçildi.        Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları

Antalya için 2019 Yerel Seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Muhittin Böcek, yüzde 50.62 oranında oy alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.


HAKAN TÜTÜNCÜ KİMDİR?

Hakan Tütüncü, 15 Haziran 1979 tarihinde doğdu.

2001’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

2001’de Ak Parti’nin kuruluş sürecinde görev aldı ve Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atandı. 2003’de Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004’de Antalya İl Sekreteri olarak ana kademede görev aldı.

2005-2009 yılları arasında iki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 Yerel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Kepez Belediye Başkan adayı oldu. 2009’da seçildiği Kepez Belediye Başkanlığı görevini 2014 Yerel Seçimlerinde ikinci defa kazandı. 2019 seçimlerinde 3. Kez seçildi. Halen Kepez Belediye Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Tütüncü, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.


NESRİN ÜNAL KİMDİR?

Nesrin Ünal, 1961 yılında Ankara’da doğdu.

Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Antalya Devlet Hastanesinde dahiliye uzmanı olarak görev yaptı.

21. dönemde MHP’den Antalya milletvekili seçildi. 8 Ekim 2002 tarihinde MHP’den istifa etti. 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.

Ünal, evli ve üç çocuk annesidir.


SERDAR ÜSKÜPLÜ KİMDİR?

1978’de İstanbul’da doğdu.

2001 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İyi derecede İngilizce ve Boşnakça bilmektedir.

1995’te İşçi Partisi’ne üye oldu. Üniversite yılları boyunca İşçi Partisi’nin gençlik örgütü olan Öncü Gençlik’te görev aldı. Mezun olduktan sonra İşçi Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı ve İl Yönetimi Kurulu Üyeliği yaptı. 2003-2009 yılları arasında İstanbul İl Sekreterliği görevinde bulundu.

2006 yılında yapılan 7. ve 2013’te yapılan 9. Genel Kurultay’da Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçildi. İşçi Partisi Propaganda Bürosu Başkanlığı görevini yürüttü.

2015-2021 yılları arasında Vatan Partisi Propaganda Bürosu Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Başkanıdır.


NAZLI ECE MUTLU KİMDİR?

Profesyonel turist rehberi olan Nazlı Ece Mutlu, 2023 Genel Seçimleri’nde de Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Antalya Milletvekili adayı olmuştu.


KEMAL BÜLBÜL KİMDİR?

Kemal Bülbül 3 Mart 1964 tarihinde doğdu.

Bülbül, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olmuştur. Adıyaman, Ankara ve Van illerinde öğretmenlik yaptı. HADEP Ankara İl Başkanlığı görevinde de bulundu.

2024 Yerel Seçimleri’nde DEM Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur.


ÜMİT ÖZKURT

Yeniden Refah Partisi Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ümit Özkurt ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan

Kaynak: Sputnik