Ruslar Soçi – Trabzon Feribot Seferleri İçin Arayışa Geçti

Ruslar Soçi – Trabzon Feribot Seferleri İçin Arayışta
Soçi Limanı

Last Updated on 22 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Soçi Limanı Genel Müdürü Yuri Vladimirov’dan Soçi – Trabzon feribot seferlerine ilişkin açıklamalar… Ruslar Soçi – Trabzon Feribot Seferleri İçin Arayışa Geçti

Soçi Limanı Genel Müdürü Yuri Vladimirov, Rus haber ajansı RIA Novosti’ye, Trabzon ile feribot seferlerini yeniden başlatmak için kendi feribotlarını satın almayı planladıklarını, feribot satın almak için arama çalışmalarının başladığını açıkladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, geçen yıl Soçi ile Türkiye arasında kargo – yolcu feribot seferlerinin başlayacağı yönünde açıklamalar yapmıştı. Çelebi’nin açıklamalarına göre feribot seferlerinin Mayıs ayında başlaması planlanıyordu.

OKUMA ÖNERİSİ: Trabzon-Soçi feribot seferleri ertelendi

Vladimirov, yaptığı açıklamada; Soçi Limanı’nın feribot seferleri için tüm altyapıyı hazırladığını belirtti.  Ruslar Soçi – Trabzon Feribot Seferleri İçin Arayışa Geçti

Yuri Vladimirov, “Soçi – Trabzon seferleri için feribot satın alma konusunu da düşünüyoruz çünkü bunun ihtiyacını görüyoruz ve anlıyoruz. Feribot, turistlerin kendi araçlarıyla seyahat edebilecekleri, belli bir yolcu kapasitesine sahip olmalı. Feribot seferleri iki liman arasında bağlantı kurmanın yanı sıra; ticaret ve turizmi de geliştirecek. İstediğimiz kriterlere uygun feribot bulduğumuz takdirde en kısa sürede seferleri başlatırız. Hem Rus hem de yabancı operatörlerle iş birliğine açığız” dedi.