Yunanistan ve Katar Turizmde İş Birliği İmkanlarını Görüştü

Yunanistan ve Katar Turizmde İş Birliği İmkanlarını Görüştü
Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni ile Katar’ın Yunanistan Büyükelçisi Ali bin Khalfan Al Mansouri buluşması / Foto: Greek Travel Pages

Last Updated on 29 Şubat 2024 by Turizm Günlüğü

Yunanistan ve Katar turizmde iş birliğini geliştirmeye çalışıyor.

Yunanistan ile Katar arasında, turizm alanında iş birliğini güçlendirmenin yolları geçtiğimiz günlerde Atina’da Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni ile Katar’ın Yunanistan Büyükelçisi Ali bin Khalfan Al Mansouri arasında görüşüldü.

Toplantıda Turizm Bakanı Kefalogianni, Katar Büyükelçisi’ne Yunanistan’da turizm sektöründeki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda değinilen farklı konu başlıkları arasında; özellikle iki ülke arasındaki direkt uçuş bağlantısının bulunmadığı ve Asya’nın önde gelen destinasyonlarından turist akışını artırmak amacıyla Yunanistan’a yönelik hava bağlantısının artırılması da yer aldı.

Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni ile Katar’ın Yunanistan Büyükelçisi Ali bin Khalfan Al Mansouri
Foto ve Kaynak: Greek Travel Pages

Bakan Kefalogianni ve Katar Büyükelçisi ayrıca iki ülke arasında daha önce imzalanan Mutabakat Zaptı’nın güncellenmesi ve turizm konusundaki bilgi birikiminin paylaşılması konusunu da görüştü.

Kegalogianni’nin yakın gelecekte Katar’ı ziyaret etme ihtimali de görüşüldü.

Bakan Kefalogianni ve Katar Büyükelçisi’nin bu görüşmesi; Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in geçtiğimiz günlerde iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek ve çeşitli sektörlerdeki iş birliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği Doha ziyareti sonrasında gerçekleşti.      Yunanistan ve Katar Turizmde

OKUMA ÖNERİSİ: Yunanistan ve Ukrayna’dan Turizm İçin Ortak Girişim