İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi Tanıtımı

Last Updated on 22 Mart 2024 by Turizm Günlüğü

İstanbul Turizm Platformu (İTP), şehre kazandırılan yeni kültür ve sanat mekanlarından; Dijital Deneyim Müzesi ve Haliç Tersanesi İstanbul Sanat’ı turizm sektörü paydaşlarına tanıttı. İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi

İstanbul Turizm Platformu (İTP), son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açılışını gerçekleştirdiği kültür, sanat mekanlarını ve tarihi mekanları turizm paydaşlarına tanıtmaya devam ediyor.

SON DÖNEMDE İSTANBUL’A KAZANDIRILAN KÜLTÜR SANAT MEKANLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), iştirakleri İBB Miras, İBB Kültür ile son dönemde, açılışını gerçekleştirdiği ve İstanbul turizmine katkı sunacak projeler arasında; Bulgur Palas, Çubuklu Siloları, Haliç Tersanesi İstanbul Sanat, Dijital Deneyim Müzesi ve İstanbul Tasarım Müzesi yer alıyor.

İstanbul’a kazandırılan bu kültür sanat mekanlarının yanı sıra Tarihi Yarımada’da yer alan Yerebatan Sarnıcı ve Şerefiye Sarnıcı gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonrasında daha işlevsel bir hale geldi.

İSTANBUL TURİZM PLATFORMU’NDAN YENİ TANITIM ETKİNLİĞİ

İstanbul Turizm Platformu’ndan sanat istanbul Tanıtımı
Foto: İstanbul Turizm Platformu

İstanbul Turizm Platformu (İTP), 20 Mart Çarşamba günü düzenlediği organizasyon ile Haliç Tersanesi İstanbul Sanat ve Dijital Deneyim Müzesi’ni turizm paydaşlarına tanıttı.

İstanbul Turizm Platformu’nun düzenlediği tanıtım gezisine Türk acentaların yanı sıra İspanyol acenta ve gezginler de katıldı.

İlk olarak, kapılarını sanatseverlere “Ah Güzel İstanbul” Sergisi ile açan Haliç Tersanesi İstanbul Sanat ziyaret edildi.  İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi

İstanbul Turizm Platformu’ndan Sanat İstanbul Tanıtımı


AH GÜZEL İSTANBUL SERGİSİ

Ah Güzel İstanbul Sergisi

3 Eylül 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilecek “Ah Güzel İstanbul” açılış sergisinde yer alan koleksiyonlar şu şekilde:

Bilge Koleksiyonu, Dr. Şükrü Bozluolcay Koleksiyonu, Ekrem İmamoğlu Koleksiyonu, İyem Koleksiyonu, Lale – Cengiz Akıncı Koleksiyonu, Meir Dalva Koleksiyonu, Merey Koleksiyonu, Mustafa Taviloğlu Koleksiyonu, Ulaş Değirmenci Koleksiyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koleksiyonu

Ah Güzel İstanbul Sergisi

Ah Güzel İstanbul Sergisi kapsamında eserleri sergilenen sanatçıların bazıları ise şu şekilde:

İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fikret Mualla, Hikmet Onat, Tevfik Fikret, Recaizade Mahmut Ekrem, Fikret Otyam, Neşe Erdok, Fahrelnissa Zeid, Mustafa Ata, Özdemir Altan, Mehmet Güleryüz, Neşet Günal ve Yalçın Karayağız


SANAT İLE TEKNOLOJİNİN BULUŞTUĞU ADRES: DİJİTAL DENEYİM MÜZESİ

İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi Tanıtımı

Tanıtım gezisinin ikinci durağı Miniatürk yanında açılan Dijital Deneyim Müzesi oldu.

İBB Kültür bünyesinde sanatseverlerle buluşan, Avrupa’nın en büyük ve Türkiye’nin ilk tam kapsamlı Dijital Deneyim Müzesi’nde Nikola Tesla Salonu, Immersive Deneyim Odası ve Sanal Gerçeklik Odası öne çıkıyor.

İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi Tanıtımı

Dijital Deneyim Müzesi, “yapay zeka”, “sanal gerçeklik”, “etkileşimli ekranlar”, “kızılötesi” ve “derinlik algılama sensörleri” gibi son teknolojileri deneyimleme imkanı sunuyor.

Müzedeki teknolojik altyapı, her yaştan ziyaretçiye farklı ve eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi Tanıtımı
Foto: İstanbul Turizm Platformu

TARİHİ YARIMADA MODEL SERGİSİ

İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi Tanıtımı

Son olarak, yine Miniatürk yerleşkesi içerisinde yer alan “İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi” ziyaret edildi.

İstanbul Tarihi Yarımada Model Sergisi, 16.yy. – 19. yy. arasındaki 400 yıllık bir dönemde Topkapı Sarayı’ndan Sultanahmet Camii’ne kadar olan bölgede yaşanan hayatı canlandırıyor.

400 bin metrekarelik alanın 1/87 oranında küçültülerek 10 bin model figür ile 400 yıl önceki sosyal hayatı günümüze aktaran İstanbul Tarihi Yarımada Modeli, tarih meraklılarına eşsiz bir deneyim sunuyor.

İstanbul Turizm Platformu’ndan Dijital Deneyim Müzesi Tanıtımı

Tarihi Yarımada’yı detaylı bir şekilde dolaşmak, tarihçesi, mimari yapısı, tarihi binalar hakkında bildiklerinizi geliştirmek ve teorik bilgilerinizi pekiştirmek istiyorsanız; Tarihi Yarımada geziniz öncesinde bu sergiyi ziyaret etmeniz size önemli katkı sunacak, sahip olduğunuz ve edineceğiniz bilgileri içselleştirmenize yardımcı olacaktır.