Otobüsle Gidebileceğiniz 5 Yurt Dışı Rotası

otobüsle gidilen ülkeler
Selanik

Last Updated on 26 Nisan 2024 by Turizm Günlüğü

Yalnızca bir otobüs bileti ve gerekli belgeleri alarak keşfedebileceğiniz bu şehirler sıradaki yurt dışı seyahatiniz için güzel bir seçenek olabilir. İşte Enuygun.com’dan otobüsle gidilebilecek en güzel yurt dışı şehirleri. otobüsle gidilen ülkeler.

Selanik, Yunanistan

Selanik

Selanik, Balkanların eşsiz coğrafyasını otobüs camından izleyerek ulaşabileceğiniz dünyanın en özgün şehirlerinden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Seyahatiniz için bu şehri tercih edecekseniz gezinize Atatürk Evi’ni ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev halen korunuyor ve müze statüsünde ziyaret ediliyor. Selanik’in kalbi konumundaki Aristoteles Meydanı, şehrin simge yapılarından Beyaz Kule, Selanik Arkeoloji Müzesi ve Osmanlı Devleti’nden kalma Bey Hamamı şehirde mutlaka görmeniz gereken diğer cazibe merkezleri. Şehir aynı zamanda gastronomik zenginliğiyle de ünlü. Deniz mahsullerini mutlaka denemenizi öneririz.

Okuma Önerisi: Türkiye’den Kimlik ve Pasaportla Gidilebilecek 9 Muhteşem Ülke

Sofya, Bulgaristan

Sofya

Ülkemizden otobüsle gidilebilecek bir diğer şehir de Bulgaristan’ın başkenti Sofya. Şehirde görmeniz gereken ilk yer Aleksandr Nevski Katedrali. Sadece Sofya’nın değil tüm ülkenin sembolü sayılan katedralin yanı sıra gezi listenizde Ulusal Kültür Sarayı, Borisova Bahçe Parkı ve Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu da yer almalı. Komşumuz Bulgaristan’ın başkenti Sofya, coşkulu Balkan ruhuyla sakin bir şehir düzenini birlikte sunuyor. Yaklaşık 500 yıl Osmanlı egemenliğinde kalan, öncesinde de 300 yıl Bizans’a bağlı olan Sofya’da ilk yerleşimlerin M.Ö. 7 bine dek uzandığı tahmin ediliyor. otobüsle gidilen ülkeler.

Okuma Önerisi: Bulgaristan gezi rehberi: Soyfa, Borovest, Bansko, Velingrad, Filibe

Bükreş, Romanya

Bükreş

Ülkenin başkenti Bükreş de Türkiye’den otobüsle ulaşılabilecek yerlerden. Gotik, Rönesans ve Barok mimari tarzlarının etkileyici bir karışımıyla turistlerin ilgisini çeken Bükreş’e giderseniz dünyanın en büyük ikinci idari binası olan Parlamento Sarayı’nı gezmelisiniz. Bu sarayı keşfetmenin yanı sıra Bükreş Eski Kent Bölgesi’nde yer alan kafe ve restoranlarda vakit geçirmenizi öneririz. Bükreş Köy Müzesi, Herastrau Park, Ateneum ve Romanya Ulusal Sanat Müzesi şehirde keşfetmeniz gereken diğer noktalar. otobüsle gidilen ülkeler.

Okuma Önerisi: Avrupa’nın en güzel 30 kasabası

Batum, Gürcistan

Batum

Buraya yalnızca çipli T.C. kimlik kartıyla giriş yapılabiliyor. Sınır komşumuz Batum, otobüsle yemyeşil bir yolculuk yaparak varılabilecek bir şehir ve gezilecek yerleriyle de öne çıkan bir yer. Batum’a gidecekseniz sahil boyu uzanan 7 km uzunluktaki Batum Bulvarı’nı gezebilirsiniz. Şehrin büyüleyici manzarasını görmek için dönme dolaba binebilir, şehrin simgelerinden Ali ve Nino heykellerini görebilir ya da Batum Botanik Bahçesi’nde yeşilin yeni tonlarıyla tanışabilirsiniz. Ömrünüzce unutamayacağınız eşsiz bir manzara görmek içinse Argo Teleferiği’ne binerek manzarayı seyredebilirsiniz.

Okuma Önerisi: Ayten Güneş; kime, ne istediğini hissettiren şehir Batum’u yazdı

Atina, Yunanistan

otobüsle gidilen ülkeler
Atina

Ülkenin başkenti Atina, Türkiye’den otobüsle gidilebilecek en güzel şehirlerden biri olmasıyla öne çıkıyor. Keyifli bir otobüs yolculuğu sonrasında farklı bir kültürü keşfetmek için Atina’yı tercih edecekseniz Partenon’u, Akropolis’i, Akropolis Müzesi’ni ve Ulusal Arkeoloji Müzesi’ni keşfetmelisiniz.

Okuma Önerisi: Yunanistan’a Kapıda Vize Dönemi: Türkiye’den 7 Günlük Turist Vizesi ile Ziyaret Edilecek 10 Ada