Kapıda Vize Uygulamasına Hangi Yunan Adaları Eklendi?

Kapıda Vize Uygulamasına Hangi Yunan Adaları Eklendi?

Last Updated on 1 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Kapıda Vize Uygulamasını 10 Adaya Çıkardı: Hangi Adalar Eklendi? Kapıda Vize Uygulamasına Hangi Yunan Adaları Eklendi?

Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına 5 Yunan adası için başlattığı kapıda vize uygulaması, 30 Nisan’dan itibaren 10 adada geçerli olacak. Peki bu adalar hangileri?

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımla uygulamanın geçerli olacağı ada sayısının artırıldığını duyurdu.

Buna göre, Yunanistan’ın 30 Mart itibarıyla 5 Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulaması 30 Nisan’dan itibaren 10 Ege adası için geçerli olacak.

KAPIDA VİZE UYGULAMASI HANGİ YUNAN ADALARINDA GEÇERLİ?

Türkiye’den gelen ziyaretçiler İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ilaveten artık İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında da kapıda vize uygulamasından faydalanabilecek.  Kapıda Vize Uygulamasına Hangi Yunan Adaları Eklendi?

Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize veriliyor. Adalar için alınan ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olabiliyor ve Yunanistan’ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamıyor.

OKUMA ÖNERİSİ: Kapıda Vize için Gerekli Evraklar

Sadece bir geçiş için geçerli olacak vizenin ücreti 60 Euro.

https://twitter.com/GreeceInTurkiye/status/1784944170034987504