“Alkoçlar Otelcilik’in İflası Kredi Kaçırma Operasyonu Gibi Gözüküyor”

Alkoçlar Otecilik'in İflası Kredi Kaçırma

Last Updated on 7 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Gazeteci Fatih Altaylı’dan, Alkoçlar Otelcilik’in İflasına İlişkin Yorum: Alkoçlar Otelcilik’in iflası, uzaktan, isteyerek yapılmış bir tür kredi kaçırma, kredi batırma operasyonu gibi gözüküyor    Alkoçlar Otecilik’in İflası Kredi Kaçırma

Gazeteci Fatih Altaylı, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunduğu Youtube kanalında, Alkoçlar Otelcilik A.Ş. için açıklanan iflas kararına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Alkoçlar’ın sadece bir şirketi olmadığına, Alkoçlar Otelcilik A.Ş. bünyesinde sadece kiralık otellerin bulunduğuna ve bu otellerin renovasyonları için yüksek krediler çekildiğine dikkat çeken Fatih Altaylı; “Bu uzaktan, bilerek, isteyerek yapılmış bir tür kredi kaçırma, kredi batırma operasyonu gibi gözüküyor. İflas Masası, doğru düzgün bir inceleme yaparsa; bence ortaya çıkar ama yapacağını pek zannetmiyorum” yorumunda bulundu.

OKUMA ÖNERİSİ: Alkoçlar Otelcilik İçin İflas Kararı Çıktı

Fatih Altaylı’nın konuya ilişkin yaptığı yorumlar şu şekilde:

“Türkiye’de batmak, bir kurtuluş, kurtulma metodudur bazıları açısından… Benim bildiğim kadarıyla söyleyeyim; Alkoçlar’ın sadece bir tane şirketi yok… Bu bir şirket ile ilgili verilmiş bir karar…                Alkoçlar Otecilik’in İflası Kredi Kaçırma

Yine bildiğim kadarıyla, bunların hepsine bakılabilir: Bu şirketin üzerinde malvarlığı yok, bu şirketin üzerinde kiralık oteller var. Bu kiralık otellerin onarılması, tamir edilmesi, renove edilmesi için alınmış yüksek miktarda banka kredileri var. Yüksek miktarda…

Benim tavsiyem şudur; İflas Masası’na gidecek bu şirket… İflas Masası, bu şirketler için alınan kredilerin nerelere harcandığını, yurt dışında hangi ülkelere, Türkiye dışına hangi ülkelere aktarıldığının bir izini sürsünler… Almanya’ya mı gitmiş? Fransa’ya mı gitmiş bu paralar, İsviçre’ye mi gitmiş? Nereye gitmiş bir baksınlar çünkü bu şirketlere çok ciddi miktarda renovasyon gerekçesiyle bankalardan kredi alındığını, bu kredilerin alınması için siyasi yakınlıkların devreye sokulduğunu ancak bu kredilerin bu otellerin yenilenmesine harcamak yerine nerelere gittiğini birileri bir araştırsın.

Çünkü bunların başka şirketleri de var, başka otelleri de var, onlarla ilgili bir sorun yok. Ayrı ayrı şirketler, anonim şirketler olduğu için birinin öbürüne herhangi bir şeyi yok. Şahsi kefaletler ne noktada, şahıslar üzerinde neler var? Onları da bilmiyoruz.

Yani bu normal bir şey değil, bu bilerek, isteyerek yapılmış bir tür kredi kaçırma, kredi batırma operasyonu gibi gözüküyor uzaktan. İflas Masası doğru düzgün bir inceleme yaparsa; bence çıkar ama yapacağını pek zannetmiyorum.”