“Bir Ülke Daha Türkler İçin Vize Başvurularını Durdurdu” İddiası

Schengen Başvurularında En Fazla Ret Veren Ülkeler

Last Updated on 9 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Schengen krizi: “Bir Ülke Daha Türkler İçin Vize Başvurularını Durdurdu” iddiası 

Oda TV’de yer alan haberde; Bulgaristan’ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına Schengen başvurusunu kapattığı iddia edildi.

Oda TV’den Arda Ormancı “Bulgaristan kapıyı kapattı… Schengen krizi büyüyor” başlıklı yazısında; “Bulgaristan’ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına Schengen başvurusunu kapattığını” öne sürdü.    Bir Ülke Daha Türkler

Arda Omancı’nın konuya ilişkin kaleme aldığı satırlar şu şekilde:

Bulgaristan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına ‘Schengen’ başvurusunu kapattı. İddia gündeme geldikten kısa bir süre sonra ise yalanlandı. Bu yalanlama 29 Nisan 2024’te gerçekleşti.

“İKİNCİ BİR EMRE KADAR SCHENGEN BAŞVURULARINI KAPTTILAR”

Bugün ise Odatv kaynakları, Bulgaristan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize başvurularını “gerçekten” kapattığını öğrendi. Durum hakkında Odatv kaynakları resmi bir yazı gelmediğini ancak şifahen bunun bildirildiğini söylediler. Kaynaklar, “İkinci bir emre kadar Bulgaristan Schengen başvurularını kapattı” ifadesini kullandılar.

OKUMA ÖNERİSİ: Avrupa Schengen randevularını kapattı: Ülkelere Göre Son Durum

—O—

Arda Ormancı’nın “Bu bir ‘Nereden nereye’ haberidir: Bulgaristan kapıyı kapattı… Schengen krizi büyüyor” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın