THY ile UN Tourism Arasında Mutabakat Zaptı

Daha Fazla Turist İçin THY’nin Radarında Hangi Ülkeler Var?
Türk Hava Yolları

Last Updated on 22 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY) ile BM Turizm (UN Tourism) arasında mutabakat zaptı imzalandı.

Türk Hava Yolları (THY), Birleşmiş Milletler Turizm (eski adı BM Dünya Turizm Örgütü) ile sürdürülebilir turizm için mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, imzalanan mutabakat zaptı ile taraflar, sürdürülebilir turizm uygulamalarını ve havacılığın gelişimini teşvik etmeyi planlıyor.

Gelişmekte olan destinasyonlarda hava bağlantısındaki ilerlemeleri desteklemek için kamu ve özel sektör iş birliğinin genişletilmesine odaklanmayı hedefleyen mutabakat zaptı ile her iki taraf da kendi alanlarındaki uzmanlıklarından yararlanarak, bilgi alışverişinde bulunarak sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi konular üzerinde çalışmalar yapacak.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, mutabakat zaptıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Sürdürülebilir turizmi teşvik etme ve küresel bağlantıyı güçlendirme yönündeki ortak hedeflerimize ulaşmak için BM Turizm ile stratejik bir ortaklık kurma yolculuğuna çıkmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu potansiyel ortaklık, sürdürülebilir turizme olan bağlılığımızın göstergesi olarak dünya çapında insanları ve kültürleri bir araya getiren küresel bir hava yolu olan rolümüzü de vurguluyor.”  THY ile UN Tourism Arasında Mutabakat Zaptı