Bu Yaz İçin Rusların Tatil Tercihlerini Açıkladı

Bu Yaz İçin Rusların Tatil Tercihlerini Açıkladı

Last Updated on 24 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Bu yaz için Rusların tatil tercihlerini açıkladı: Rusların bu yaz tercihi: Doğayla iç içe tatil

SberStrakhovanie ve Rambler & Co. tarafından yapılan bir ankete göre, Rusların büyük bir kısmı (%69) bu yaz tatillerini doğada geçirmeyi planlıyor.

Katılımcıların çoğunluğu (%82) açık hava etkinliklerini çok seviyor.

Ancak herkesin ideal tatil anlayışı farklı. En popüler seçeneklerden biri, katılımcıların dörtte birinin (%24) tercih ettiği donanımlı tatil merkezleri veya glamping alanları. Beşte biri (%20) ise klasik kamp tatilini seçiyor ve çadırlarda kalmayı tercih ediyor.

Gazetemru’nun aktardığı habere göre; Rusların %65’i çadır kurmayı biliyor, %88’i ise ateş yakabiliyor.

Bir günlük yürüyüş ve uzun trekking, katılımcıların %10’u tarafından tercih ediliyor. Daha maceracı olanlar için spor dağ turizmi (%7), bisiklet turları (%8), nehir raftingi (%7) ve at binme (%3) gibi seçenekler de mevcut. Ancak %21’inin belirli bir tercihi yok.

Ruslar doğada tatilin en büyük avantajlarını güzel manzaralar, temiz hava ve şehir gürültüsünden uzak olmak olarak sıralıyor (her biri %22). Sağlığa faydalarını %15, sakin atmosferi %13, yeni beceriler öğrenme fırsatı ve dijital detoksu ise %3 oranında belirtiyorlar.    Bu Yaz İçin Rusların Tatil Tercihlerini Açıkladı

Tabii, doğada tatilin zorlukları da var. Katılımcıların %26’sı, alışık oldukları konforlardan mahrum kalmayı, %25’i vahşi hayvanlarla karşılaşma riskini ve %21’i ise şehir olanaklarından uzak olmayı zorluk olarak görüyor.

Ankete katılanların üçte biri (%38), doğada tatil için en uygun sürenin üç ila beş gün olduğunu düşünüyor. Beşte biri (%21) bir hafta kalmayı tercih ederken, %14’ü sadece bir gün ya da bir ila iki hafta arası kalmayı planlıyor. %13’ü ise daha uzun süre doğada vakit geçirmekten yana.