Rusya Dışişleri: Türk vatandaşlarının vize işlemlerini kolaylaştırmaya hazırız

Türklere kapıda vize uygulamasını başlattı
Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaportu (Bordo pasaport)

Last Updated on 22 Nisan 2017 by Yaşar Çelik

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın bazı kategorilerdeki Türk vatandaşları için vize rejiminde kolaylaştırma yoluna gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, kendisine yöneltilen Türkiye vatandaşları için vize işlemlerinin kolaylaştırılmasıyla ilgili bir soruya, ”Dışişleri’ne gelirsek, vize konusu gündeme geldi. Biz de Rus tarafının, hizmet pasaportu sahipleri ve Rusya ile çalışan iş adamları için vize formalitelerini kolaylaştırmaya hazır olduğumuzu bir kez daha söyledik.” şeklinde cevap verdi.

Meşkov ayrıca, Türk havayolu şirketlerinin mürettebatı için vize prosedürlerinin kolaylaştırılması ile ilgili görüşmelerde nihai aşamaya gelindiğini bildirdi.

Rusya, 2015 yılı sonunda yaşanan uçak krizinden sonra 2016 yılı başından itibaren Türk vatandaşlarının ülkeye vizesiz seyahat uygulamasını durdurmuştu. Türkiye ise Rusya vatandaşlarının vizesiz seyahat uygulamasında bir değişikliğe gitmemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2016 Mart ayında yaptığı açıklamada Rusya ve Türkiye arasındaki vizesiz seyahat uygulamasıyla ilgili sorunların çözülmesi gerektiğini açıklamıştı.

Berk Atacan, Haberrus