Rusya Ulaştırma Bakanı: Türkiye’ye charter uçuşları konusundaki duruşumuz değişmedi

Last Updated on 22 Nisan 2017 by Yaşar Çelik

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye’ye charter uçuşlarıyla ilgili Rusya’nun tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Sokolov, “Durum değişmedi. Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) ilgili mektubu yayınladı, mektubun metni de basında yer aldı. Şu anda bu konuyla alakalı hiçbir ek bilgi yok.” dedi.

Rosaviatsiya, 10 Nisan tarihinde Rus havayolu şirketlerine gönderdiği uyarı mektubunda ‘Türkiye’ye charter uçuşlarının yasaklanabileceğini’ aktarmış ve bunun sebebi olarak da ‘Türkiye’deki karmaşık iç siyasi durum’ gösterilmişti.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, “Bana sorarsanız bu, yanlış alarmdan çok bir uyarıya benziyor.” yorumunda bulunmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Türkiye’ye charter uçuşlarının yasaklanma ihtimali ile ilgili soruya yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Rus Kommersant gazetesi, Rosaviatsiya’nın uyarısının, ABD’nin 7 Nisan’da Suriye’yi vurması sonrası Rusya—Türkiye ilişkilerinin gerginleşmesinin bir sonucu olduğunu savunmuştu.

Berk Atacan, Haberrus