ÖTV ve KDV indirimi sonrası Tekneler göndere Türk bayrağı çekmeye başladı

Last Updated on 25 Nisan 2017 by Yaşar Çelik

Kendi karasularında yıllardır yabancı bayraklarla dolaşan binlerce Türk teknesi, göndere artık Türk bayrağı çekmeye başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, yat ve teknelerde KDV’yi yüzde 1’e indirip, ÖTV’yi sıfırladıktan sonra yaptığı bayrak çağrısına yıl sonuna kadar 6 bin teknenin yanıt vermesi bekleniyor.

Sputnik’te yer alan habere göre, Türkiye karasularında yabancı bayrakla dolaşan binlerce Türk sahipli tekne için geçtiğimiz ay hazırlanan vergi düzenlemeleri ilk sonuçlarını veriyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KDV oranını yüzde 18’den 1’e indirip, ÖTV’yi sıfırlayan düzenleme sonrası 1 ayda Türk bayrağına geçen tekne sayısının 1660’ı geçtiğini açıkladı.

HEDEF 6 BİN TEKNE

Düzenleme sonrası, hala yabancı bayrakla dolaşan tekne, kotra ve yat sahiplerine Türk bayrağına geçme çağrısı yapan bakan Arslan, yıl sonuna kadar 6 bin teknenin bu çağrıya uyacağını açıkladı.

2004 yılından itibaren denizcilik sektörüne 5.6 milyar TL’lik ÖTV’siz yakıt desteği verildiğini de belirten Arslan, yeni düzenlemeyle birlikte, yavaşlayan yat alımlarının canlanacağını söyledi.