Star Alliance, 1 milyon mil yarışmasını hayata geçiriyor

Last Updated on 13 Mayıs 2017 by Yaşar Çelik

20 yıldır, farklı kültürlerden insanları bir araya getiren Star Alliance ve 28 üyesi, İttifak’ın 20. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, yolcu sadakat programı üyeleri için özel bir yarışma düzenliyor. Tüm program üyelerine, en favori kültürel deneyimlerini fotoğrafladıkları bir kareyi diğer yolcularla paylaşarak, 1 milyon mil yarışmasının galibi olma yolunda şans tanıyor. Yarın (14 Mayıs) başlayacak ve 31 Temmuz 2017’de sona erecek yarışmaya, Star Alliance üyesi 21 havayolunun tüm yolcu sadakat programı üyeleri katılım sağlayabilecek.

Yarışmayla ilgili görüş bildiren Star Alliance CEO’su Jeffrey Goh; “Son 20 yıl boyunca, her yıl onlarca milyon insanı, Star Alliance’ın geniş networkünde yer alan uluslararası uçuşlarla bir araya getirmekteyiz. Bugün, 20. yıl dönümümüzün bir parçası olarak, kurduğumuz bu kapsamlı bağların gücünü kutluyoruz. Ve üye havayollarıyla birlikte bu büyük gücün inşasına devam etmek için, yolcularımıza benzersiz bir ödül takdim ediyoruz.” dedi.

Online uygulanacak yarışmanın 4 kolay adımına www.staralliance.com/mileagemillionaire üzerinden erişilebilecek.

İlk olarak, 1 milyon mil kazanmak istenilen Star Alliance yolcu sadakat programı (FFP) seçiliyor ve FFP numarası giriliyor. Hâlihazırda bir Star Alliance FFP üyesi olmayan katılımcılar, katılmak için online olarak üye olabiliyor ve çevrimiçi üyelik numarası alabiliyorlar. Akabinde, en etkilenilmiş ya da en sevilen kültürel deneyimin fotoğraflandığı bir profil resmi ya da bir özçekim (Selfie) sisteme yükleniyor. ‘Built-In’ (özel bir fotoğraf aplikasyonu) aplikasyonu kullanılarak da, iki favori fotoğraf birleştirilip tek kare içerisinde sisteme yüklenebiliyor ve yine bu şekilde de yarışmaya dâhil olunabiliyor. Üçüncü aşamada, görseli paylaşılan kültürel deneyiminin kısaca özetlenmesi isteniyor. Neyin/ nelerin bu deneyimi katılımcı nezdinde bu denli özel kıldığını ve yine bu deneyimin, kültürleri/ insanları birbirine bağlayan Star Alliance’ın yıl dönümü temasıyla nasıl ilişkilendirildiğinin kısaca anlatılması isteniyor. Son olarak, yüklenen fotoğrafın birinci gelmesi olasılığına istinaden katılımcının iletişim bilgilerinin paylaşılması isteniyor.

Yarışma, Çince (Sadeleştirilmiş), Çince (Geleneksel), İngilizce, Fransızca, Almanca, Korece, Japonca, Portekizce ve İspanyolca olmak üzere, Star Alliance’ın resmi web sitesinde, 9 dilde yayınlanacak. Nihai değerlendirme, Star Alliance’ın 20. yıl dönümü partneri National Geographic tarafından bağımsız olarak gerçekleştirilecek ve kazananlar 28 Eylül 2017’de ilân edilecek.

Kültürel Deneyimler Haritası

Tüm yüklemeler, temel fotoğraf kalitesi ve diğer genel kriterlerin karşılanmasına yönelik taranacakları kısa bir moderasyon sürecinden geçirilecek. Onay işlemi tamamlandıktan sonra, dünyanın dört bir yanındaki yolcuların yararlanabilmeleri için; Star Alliance sadakat programı üyesi*, meraklı ve deneyim sahibi gezginlerin paylaştığı birçok faydalı ipucu ve deneyim, yarışmaya ait ana sayfada** yer alan interaktif harita üzerinde yayınlanacak.

Türk Hava Yolları Hakkında:

1933 Yılında 5 uçaktan oluşan mütevazı bir filo ile kurulan Star İttifakı üyesi Türk Hava Yolları, bugün 337 (yolcu ve kargo) uçaklık filosu ile 250 uluslararası, 49 yurtiçi olmak üzere dünyada 299 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketidir. 2016 yılı Skytrax değerlendirmesine göre Türk Hava Yolları, art arda olmak üzere 6. kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi”, 8. kez de “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçildi. 2010 yılında dünyanın “En İyi Ekonomi İkram Servisi”, 2013 ve 2014 yıllarında da “En İyi Business Class İkram Servisi” ödüllerini elde eden Türk Hava Yolları, bu yıl da aynı ödüle sahip olurken, geçtiğimiz yıl lâyık görüldüğü dünyanın “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödülünü yine bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre almaya hak kazandı. Türk Hava Yolları ile ilgili daha geniş bilgiye www.turkishairlines.com web adresinden veya Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin ve Instagram hesapları üzerinden ulaşılabilir.

Star İttifakı Hakkında:

Türk Hava Yolları, 1997 yılında uluslararası ölçekte seyahat edenler için dünya genelinde ulaşım, tanınırlık ve hizmet sunan ve ilk küresel ölçekli havayolu ittifakı olarak kurulan Star İttifakı üyesidir. Air Transport World tarafından “Market Leadership Award” ve Business Traveller Magazine ile Skytrax tarafından “Best Airline Alliance“ ödülleri gibi sayısız ödüle lâyık görülen Star İttifakı’na üye havayolu şirketleri; Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brazil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI ve United. Star İttifakı, hâli hazırda 190 ülkedeki 1.300 havalimanına 18.450’den fazla günlük uçuş sağlamaktadır.