Londra saldırısında ölü sayısı 7’ye yükseldi

Last Updated on 4 Haziran 2017 by Yaşar Çelik

İngiliz polisi, Londra’da dün Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye gece düzenlenen terör saldırısının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Saldırılar, dün gece yerel saatle 22.00 (TSİ 24.00) civarında Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda gerçekleşti.
İngiliz polisi, Londra’da dün gece düzenlenen terör saldırısının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

YAYALARI EZDİLER, ÇEVREDEKİLERİ BIÇAKLADILAR

Köprü üzerinde yayaları ezen minibüs daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldi. Burada araçtan çıkan 3 saldırgan, çevrede bulunanları bıçakladı.

Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi.

48 KİŞİ YARALANDI

Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı ‘potansiyel terör saldırısı’ olarak ele aldığını bildirmişti.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi.

Kaynak: SPUTNİK