Barbaros Güneş: 2017’de Yunanistan’daki yatlarımızın doluluk oranları yüzde 90’ı geçti!

Barbaros Yatçılık
Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş

Last Updated on 13 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Barbaros Yatçılık olarak Türk, Yunan ve Malta bayraklı yatlar ile Türk ve Yunan karasularında turlar yaptıkları söyleyen Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş, “Yeni projemiz olan Lüks yatımız Virtuoso ile 2017’de Yunanistan da turlar yapmaya başlıyoruz. 2017 sezonu Yunan Adaları için doluluk oranlarımız ise beklentilerimizden daha iyi bir noktada” dedi.

Hali hazırda 22 hafta, 3 yat ile planlanmış Mykonos-Santorini turları olduğu Turizm Gazetesi Turizm Günlüğü’ne söyleyen Barbaros Yachting Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Güneş, “2017 için planlamış olduğumuz tüm turlarımızın ön satışları yaptık. Şu ana kadar yapılan satışlar ve rezervasyonlar bize Yunan Adaları Turları için 2017’in iyi geçeceğini göstermektedir. Bodrum ve Marmaris başlangıçlı Türk sahilleri ve Yunan Adalarını kapsayan turlarımız Mayıs’dan başlayarak Ekim aylarına kadar sürüyor. Sadece Türkiye sahillerini kapsayan turlarımızın doluluk oranları maalesef geçen sezonların altında görünmektedir”diye ekledi.

KABİN CHARTER SİSTEMİNİ DÜNYAYA TANITIYORUZ

Yılda VIP düzeyinde 43 ülkeden ortama 7 bin turisti düzenlediği charter turizmi ile Ege ve Akdeniz’in cennet koylarını gezdiren Güneş sektördeki hızlı ilerleyişini şöyle anlattı: ” Şu anda yaz aylarında yaklaşık 50 personel ile çalışıyoruz. Türkiye’de iç turizmin yanı sıra Kanada’dan Azerbaycan’a Çin’den Brezilya’ya kadar müşterimiz var. Özel olarak kiraladığımız yatların dışında perakende olarak kiraladığımız kabinli turlarımız da var. Katıldığımız uluslararası yat ve turizm fuarları ile hem Bodrum yatlarını hem de dünyada ilk olarak bizim uyguladığımız kabin charter sistemini dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

Barbaros Yatçılık, Mavi Yolculuk ve Yat Turizmi sektörüne ve de genel olarak da bölgeye çok katkı ve fayda sağladığına işaret eden Güneş, Barbaros Yatçılık, Mavi Yolculuk ve Yat Turizmi sektörüne ilişkin de şunları söyledi:

“2000 yılında kurulan firmamız 2017 sezonunda sektörde 17. yılını tamamlayacaktır. Barbaros Yatçılık olarak, münferit müşterilere direkt satış yapabilmemizin dışında Türkiye, Avrupa ve dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren birçok büyük tur operatörünün Mavi Yolculuk operasyonlarını da başarı ile yürütmektedir. Barbaros Yatçılık Şirketi, Yat İşletmeciliği Yeterlilik Sertifikası’nın yanı sıra elinde bulundurduğu Kira Lisansı sayesinde yabancı bayraklı yatları da işletme yetkisine sahiptir.”

BARBAROS GÜNEŞ KİMDİR?

1996 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan mezun olan Barbaros Güneş, ertesi yıl Bodrum’a gelerek çeşitli otellerde personel olarak çalışıp, yöneticilik yaptı. Aynı zamanda rehber ve kaptan olan Güneş, daha sonraki yıllarda otele gelen turistleri tekneyle cennet koylarda gezdirmeye başladı. Böylelikle yat turlarıyla tanışan, iki çocuk babası Güneş, 1994 yılında çalıştığı otelden ayrılıp, satın aldığı 17 metrelik ahşap tekne ile kendi bulduğu turistleri günübirlik turlara götürmeye başladı. Bu işi daha profesyonel hale dönüştürmek için Barbaros Turizm Yatçılık İthalat A.Ş.’yi kurdu.

Yabancı tur operatörlerinin Türkiye iştahı neden artıyor?

Yoruma kapalı.